Директорка на детска градина е със счупен таз след нападение от баща на дете

OFFNews 21 ноември 2022 в 07:51 6901 2

Мъжът, нападнал директорката на детската градина

Снимка Стопкадър Nova

Мъжът, нападнал директорката на детската градина

Директорка на детска градина в Свиленград е със счупен таз след нападение от баща на дете. На свой ред нападателят Красимир Вучков твърди, че детето му е удряно, предаде Nova.

Инцидентът се е случил по-рано този месец. Мъжът е с повдигнато обвинение за нанасяне на средна телесна повреда, ако бъде признат за виновен го грози лишаване от свобода от 2 до 10 години. Вучков твърди, че "жената паднала сама":

"Аз бях клекнал на нивото на детето си, тя се опита да затвори вратата през крака ми. Дърпайки вратата обратно, виждам, че тя полита и пада. Чух, че казва: "Ей това ти е най-голямата грешка". Имам съмнения, че това нещо не е реално. Видях я станала", защити се той.

Златка Иванова, която работи в детската градина, е станала свидетел на случката. По думите ѝ, след като детето не присъствало в градината в продължение на 15 дни, бащата дошъл и питал кой е поставил инжекция на детето му.

Директорката се опитала да обясни, че инжекции се поставят само от личните лекари на децата, а той нанесъл удар с лявата ръка върху дясната страна на лицето на директорката Хърсева, твърди на свой ред Иванова. След падането Хърсева си чупи тазобедрената става.

Община Свиленград е назначила комисия, която да провери имало ли е насилие над детето в детска градина "Радост". Кметът на Свиленград Анастас Карчев заяви, че комисията не е установила нередности. Директорката се възстановява, но все още се намира в столичната болница "Пирогов", допълни Карчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови