Директорът на музея в Добрич с първия "истински" учебник по история

Антония Чорева 30 август 2016 в 12:05 10763 4

Директорът на историческия музей в Добрич Костадин Костадинов издаде първия Учебник по Родинознание, написан лично от него и отразяващ истинската българска история.

Това е първият по рода си учебник, който не е одобрен от Министерството на образованието и е написан от българин-родолюбец, а не от просветни светила, но вече се разпространява сред учениците и училищата.

Новият учебник излезе днес в 5000 отпечатани бройки, а интересът към него е огромен.

Помагалото е предназначено за ученици от 1-4 клас, безплатен е, а авторът му обещава да бъде пуснат и за теглене в интернет.

Това, което е предизвикало Костадин Костадинов да напише Учебник по история, е съдържанието на сегашните учебници по история, което според него е изопачено.

Критици и историци коментират, че в неговия Учебник по Родинознание няма да се срещнат преиначените памфлети за Левски, нито идеите за турското съжителство, а реалната история такава, каквато е.

Българският учебник по Родинознание спря да излиза през 1989 година и в момента е с името „Човек и общество“.

Преди 9 септември 1944 година той се е казвал Учебник по Отечествознание, след 9 септември Учебник по Родинознание, а сега се нарича "Човек и общество".

Костадинов завършва магистратура балканистика през 2002 г. и право през 2011 г. във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий”. Автор е на няколко книги и документални филми.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15614

3

OTBPAT

30.08 2016 в 14:58

Съгласен съм, лошо съм го написал...
Питах, ако детето се позове на "факт" от помагалото, който не присъства в официалния учебник какво става. По мое време беше проблемно :)

15614

1

OTBPAT

30.08 2016 в 12:12

Любопитно... какво става, когато някой ученик се аргументира с неговия учебник?