Димов: Новият план за Калиакра ще стане бързо, но не прибързано

OFFNews 13 август 2017 в 21:06 1900 0

Работните групи в Каварна вече са определени и действат за разглеждането на плана за управление на защитена зона „Комплекс Калиакра“ на местно ниво.

Това стана ясно по време на посещението на министъра на околната среда и водите Нено Димов в Каварна, съобщават от пресцентъра на МОСВ.

Групите са четири – земеделие, енергетика, лов и риболов и строителство/туризъм и ще търсят балансирано решение по казуса. До средата на другата седмица те ще дават становища по плана. След това ще направим среща между работните групи и експертите на Министерството на околната среда и водите на място в Каварна, заяви Димов.

Това ще направим с бързане, но не с прибързване, защото трябва да бъдат огледани всички варианти, така че да бъдат защитени интересите на максимално много хора, които са засегнати, каза министърът.

Ще обявим поръчка, така че международно признати учени - а аз съм дълбоко убеден, че в България има такива международно признати учени - да направят описание на териториите по стриктно спазвана методология, да проверят дали всичко, което е картирано, отговаря на изискванията и т. н., заяви Димов.

Кметът на Каварна Нина Ставрева по-късно показа на Димов действащо гробище в село Топола, което влиза в НАТУРА 2000, съобщават още от МОСВ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови