Дясната платформа 'Консерваторъ' с първия си 'Годишникъ'

OFFNews 03 декември 2018 в 19:53 5497 0

Излезе първият по рода си в България "Годишникъ" на консервативната мисъл. Инициативата е дело на дясната платформа "Консерваторъ".

"С този "Годишникъ" ние се стремим да върнем смисъла от задълбочения обществен дебат. Профанизирането на публичното говорене в ключови сфери от обществено-политическия, икономическия и културния живот пречи на сблъсъка на визии, ощетява креативността и разпилява потенциала на елитите да формулират ясни послания, пътища за преодоляване на кризите и постигане на просперитет на обществата", казва главният редактор Николай Облаков.

"Годишникъ" обобщава основните консервативни тези във всички сфери на живота, като очертава и най-значимите предизвикателства пред консервативната доктрина. Сред основните теми, засегнати в "Годишникъ", са бъдещето на Европа на отечествата, либерално-консервативният дебат и консенсусните мерки между лявото и дясното.

"През последните 30 години в България разломът беше между комунизъм и антикомунизъм, но вече все по-отчетливо влизаме в ерата на битката между консервативно и либерално. Този сборник съдържа именно есенцията на консервативните идеи с днешна дата. Той е своеобразна консервативна платформа за бъдещето на България, Европа и света", допълва Облаков.

Представянето на "Годишникъ" ще се състои на 10 декември от 18:00 ч. в Литературен клуб "Перото". Изданието съдържа 25 текста от 21 млади български автори, сред които историци, политически, социологически и икономически анализатори, университетски преподаватели, представители на дипломатическите среди и неправителствения сектор, юристи, журналисти, публицисти, хора от активните бизнес среди в сферите на информационните технологии, финансите, търговията, енергетиката и др.

"Годишникъ" ще бъде изпратен на 999 личности в България – представители на политиката, медиите, бизнес, неправителствените организации, местната и националната власт, академичните и културните кръгове. В края на месец януари на тази страница, както и в профилите в социалните мрежи на "Консерваторъ" ще бъде публикувана напълно безплатно дигитална версия на годишното издание. То ще се разпространява безплатно, като екземпляри от него ще бъдат дарени на Националната и регионалните библиотеки.



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови