Дядото на загиналото момченце в Русе: Пожарът не е от бойлер, имало е запалки по земята в стаята му

Прокуратурата започна разследване за палеж

OFFNews 31 март 2023 в 10:41 8074 1

Пожар в Русе

Снимка БНТ

Блокът, в който загина малкото дете

3-годишното момченце, което загина при пожар в Русе, не е жертва на взривен бойлер. В стаята, в която е било оставено само, имало кашони, а на пода се търкаляли запалки. 

Това разказа дядото на детето Драгомир Ковачев по Нова тв. По думите му детето било недохранено. Ковачев и съпругата му искали да поемат грижите за малкия, но майката не била съгласна. 

“Той не беше добре гледан. Изглеждаше слабичък. Ние се грижехме за него, дохранвахме го, купувахме му нови дрехи, защото ходеше все със стари”, каза дядото на момченцето по бащина линия. Мъжът сподели, че снахата взимала наркотици, синът му също.

Майката на загиналото в пожара дете бе открита от полицията часове след инцидента с хероин. 

По думите на съседи на семейството социалните служби вече са отнемали детето от майката веднъж. Хората разказват, че често са чували детето да плаче, защото е само. 

Майката и бащата живели на семейни начала до преди около месец. Съученик на бащата - таксиметров шофьор, разказа, че неведнъж майката е оставяла детето само, дори когато било на около годинка. 

“Неведнъж сме я возили. Тръгваше нанякъде и се връщаше след много време. Бил съм свидетел, когато остави детето само вкъщи и го следеше по видео връзка. Имаше оставен телефон. То беше на около годинка и си стоеше само в леглото”, разказа мъжът.

Междувременно прокуратурата в Русе съобщи, че води разследване за палеж на апартамента, съобщиха от обвинението. След пожара, причинил смъртта на детето, от 29 март е извършен оглед от разследващ полицай и са иззети веществени доказателства. Назначена е пожаро-техническа експертиза за установяване на причините за възникването на пожара. Към момента на инцидента детето е било оставено само в жилището.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови