„Ди Велт“: Джихадисти си купуват български паспорти

OFFNews Последна промяна на 02 юли 2015 в 20:30 5068 13

„Ислямска държава“ се снабдява с паспорти от българската мафия, като българските гангстери печелят между 20 000 и 30 000 евро за паспорт, написа германският вестник „Ди Велт“.

Членовете на „Ислямска държава“ влизат в Европа през три основни пътя – от Сирия през Босфора към Гърция, през малките държави от бивша Югославия и през България, който е може би най-актуалният.

Българската връзка е най-опасната за Европа. Никакви приемни лагери, никакви проверки на самоличност и облекчено пътуване в целия съюз. И всичко това благодарение на българския паспорт, с който никак не е трудно да се сдобиеш, посочва изданието, цитирано от БГНЕС.

Като най-бедната европейска държава България е особено подходяща за нелегална дейност. В страната има много сериозен проблем с корупцията, дори до най-високите ръководни нива. Освен това действащата в международен мащаб българска мафия е силен властови фактор в страната. Тя поддържа добри връзки с криминални групировки в Русия, Сърбия и Италия. Неин специалитет са търговията с оръжие и наркотици, проституцията и търговията с хора, допълва „Ди Велт“.

За това, че членове на „Ислямска държава“ се снабдяват с български паспорти разказва агентът на свободна практика, действащ в Близкия Изток, Лоренц Бергер.

По думите му от българската мафия печелят между 20 000 и 30 000 евро за български паспорт.

В България все още могат да се осъществяват контакти с тайните служби, което се дължи на старите времена. В ръководството на "Ислямска държава“ има и бивши офицери от режима на Саддам Хюсеин. Те са учили навремето в държавите от Източния блок, много от тях – в ГДР. След падането на Берлинската стена много от старите източни шпиони отидоха в Близкия Изток, казва Бергер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.07 2015 в 11:51

"разказва агентът на свободна практика, действащ в Близкия Изток, Лоренц Бергер"

Агент на свободна практика, WTF???

03.07 2015 в 11:41

Тази статия удря такъв удар върху България,че скоро ще ни затворят всички врати в ЕС,ако имаме държавници нека поискат доказателства от този германски драскач,защото в германия да си Българин и да имаш законен бизнес те скъсват от преследване.Аз там работя от няколко години имам собствен бизнес,и искам да Ви кажа че паркирам ли автомобила си веднага се обажда някой за проверка на номерата,на всякъде Българите сме не желани и под наблюдение,за което имат голяма вина и ЦИГАНИТЕ.Крайно време е да се променят личните карти и в тях около серийния номер да се слага буквичката "С"-ЦИГАНИН,и "Т" ТУРЧИН,иначе в скоро време ще ни затворят на всякъде вратите в ЕС.Бях свидетел в германия как ЦИГАНИН разменя етикети на маратонки на стойност 25 € с етиект от маратонки струващи 145 €,това правят МАНГАЛИТЕ а ние им сърбаме попарата.Германия е пълна с всякакви чужди граждани,но Българите сме най не желани...

03.07 2015 в 08:56

Не си погледнат тяхната Германия ами все България им е виновна. Това ми намирисва на пропаганда.

03.07 2015 в 08:47

А нашите "служби" спят спокоен сън... :)
Добре, че са германците, че да ни казват истината в очите.

03.07 2015 в 08:34

И аз се надяваме един ден на по добър живот. Г-н Професоре, да заживеем заедно, докато чакаме щастливите дни?ljp37

03.07 2015 в 02:53

Може съм трол, ама от БСП продаваме и паспорти на терористите. Вършат ни мръсната работс на запад. Така че един ден ще живея по-добре от вас образонаните!

02.07 2015 в 21:52

Сега ще се окаже, че търсят някой беднюга, дето горе долу да прилича на терориста. Водят терориста в районното пишат една декларация за изгубени лични документи и хайде готово. Трябва да се бутне малко в районното да не заговарят "бедния човечец" и готово

02.07 2015 в 21:36

Да ни го кажат и други, защото ние не знаем, че като избираме на Първа Позиция в държавата мутра/ мафиот или Червен Кхмер не е така, не е така, без една сълза през рамо... и боли...
Който разбрал, разбрал...

02.07 2015 в 21:29

Тоя нещо се е объркАл. Корупцията я преборихме и забравихме. Ако не вярва да пита баце бойко.