ДФЗ удължава сроковете за заявления и отчитане за държавните помощи заради COVID-19

OFFNews Последна промяна на 29 октомври 2020 в 14:04 833 0

Държавен фонд "Земеделие" удължава сроковете за прием на заявления и отчитане по схемите за държавни помощи заради усложнената епидемична обстановка. 

По този начин ще се ограничи струпването на голям брой хора в офисите на областните дирекции. За да могат всички желаещи да подадат документи и да се осигури безопасност на кандидатите, сроковете се променят както следва:

- Помощ за компенсиране на разходите на земеделски стопани, свързани с мерките по Националната програма за контрол на вредителите по трайните насаждения през зимния период – ОД на ДФЗ приема заявления от 12 октомври до 10 ноември, а отчитането ще става до 20 ноември.

- Помощ за реализирането на доброволно поети ангажименти за хуманно отношение към свинете за 2020 – заявления се подават до 10 ноември.

- Помощ de minimis за земеделски стопани, отглеждащи крави и/или юници и/или биволи, овце майки и/или кози майки (втори прием) – от 20 октомври до 16 ноември.

- Помощ de minimis за земеделски стопани, отглеждащи плодове и зеленчуци, винени лозя и маслодайна роза (втори прием) – заявления се приемат от 26 октомври до 16 ноември.

- Помощ за подкрепа за осигуряване на ликвидност на земеделските стопани, извършващи дейност в първичното селскостопанско производство за преодоляване на последствията от негативното икономическо въздействие от COVID-19 – ОД на ДФЗ приема заявления от 8 октомври до 10 ноември.

Указания по схемите за държавна помощ са публикувани на официалния сайт на ДФ „Земеделие“ в секция „Държавни помощи“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови