Дезинфекцират 20-километров участък от АМ 'Марица' преди границата с Турция

OFFNews 28 март 2020 в 16:47 1487 0

В началото на следващата седмица ще бъде дезинфекциран около 20-километров участък от АМ “Марица преди ГКПП “Капитан Андреево”.

След насочване на чакащите ТИР-ове към буферния паркинг на бившето летище край с. Узунджово Агенция “Пътна инфраструктура” разчиства 20-километровия участък от автомагистралата и прилежащата 2-метрова ивица. След това ще бъдат премахнати боклуците и в по-широк периметър около пътя. В понеделник се очаква почистването да приключи и веднага след това ще бъде дезинфекцирана отсечката от автомагистралата. Дезинфекционните мерки ще струват над 100 000 лв.

На буферния паркинг край с. Узунджово е осигурено място за около 1000 тежкотоварни камиона, което на този етап е достатъчно, но АПИ има готовност да подготви терен за още около 2000 камиона. За сметка на бюджета на Агенция “Пътна инфраструктура” паркингът е почистен и дезинфекциран, осигурени са 15 прожектора за осветяване на паркинга през нощта, 30 химически тоалетни и 15 контейнера, които се почистват ежедневно при строго спазване на противоепидемичните мерки за ограничаване разпространението на COVID-19.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови