Детските градини в Пазарджик ще работят без почивка през лятото

OFFNews 08 юли 2020 в 13:05 1424 0

Снимка БГНЕС

Всички детски градини в община Пазарджик ще работят без прекъсване през целия летен сезон, включително и изнесените им групи в селата при спазване на всички противоепидемични мерки, за да се гарантира здравето на децата, съобщи кметът Тодор Попов, цитиран от БТА.

Традиционно детските градини излизат в лятна ваканция през юли и август, а 3-4 детски заведения в Пазарджик по график приемат децата в дежурни сборни групи. Това лято те ще работят с утвърденото си работно време, спазвайки строги мерки за безопасност, като времето позволява по-голямата част от занятията да бъдат изнесени на открито.

Един от мотивите за решението е, че по време на строгия карантинен период детските заведения в общината бяха затворени от 13 март до 1 юни и децата останаха вкъщи, а родителите и учителите им са използвали по-голямата част от годишните си отпуски. За тези месеци в детските градини са извършени всички необходими належащи и текущи ремонти, които традиционно се правят през летните месеци, когато децата са на почивка с родителите си, коментира кметът Попов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови