Детският радиохор остава с любимия си диригент

OFFNews 24 август 2018 в 14:14 1538 0

Напрежението в Детския радиохор на БНР бе туширано след среща ръководството на радиото и родители на хористите, организирана от Съвета за електронни медии (СЕМ).

Така децата ще продължат да пеят под ръководството на любимия си диригент маестра Венеция Караманова. Отстраняването ѝ от хора предизвика недоволството на хористите и техните родители и те започнаха протести с искане Караманова да бъде възстановена като диригент.

На срещата в СЕМ директорът на БНР Александър Велев се ангажира да бъде изготвена стратегия за развитието на Радиохора. Формацията минава на подчинението на генералния директор, а не на Музикалната къща, както беше досега.

"Аз смятам, че човек, когато минава през такива неща, трябва да излезе по-силен и по-мъдър и би следвало да извадим поуки от цялата ситуация. Много се радвам, че и госпожа Караманова, и госпожа Димитрова са тука и надявам се и за в бъдеще да бъдат така – от лявата ни и от дясната ни страна, за да можем да работим заедно за благото на хора. Това, което взехме като решение и вчера и Управителният съвет подкрепи това решение, е да продължим да работим заедно, по нов начин. Най-важното за мен е спокойствието на децата и другото е сигурността на децата", каза генералният директор, цитиран от БНР.

Досегашният ръководител Венеция Караманова ще продължи да работи с хористите като главен диригент, докато децата изградят отношения на доверие и сплотеност с новия диригент Теодора Димитрова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews