Деца от Търговище върнаха плик с 500 лева (снимки)

OFFNews 02 август 2015 в 17:40 4655 2

Снимка МВР - Търговище

Деца от Търговище намериха плик с 500 лв. и го предадоха в полицията, съобщиха от пресцентъра на МВР в Търговище.

Случката се разиграла преди седмица, когато 12-годишната Елина Искренова и 11-годишният Божидар Димитров излизали да извикат техен приятел, за да играят на детската площадка. На земята намерили плик, а когато го отворили видели, че вътре има пари. Преброили банкноти на стойност 500 лева. 

В решението си те били категорично подкрепени от други четири по-малки деца - техни приятели, с които играели заедно. Придружила ги и бабата на едно от децата.

Дежурните полицейски служители ги поздравили за доблестта, а малко по-късно малчуганите получили благодарност и от собственичката на парите, която била издирена чрез фигуриращ на плика свързан с нея адресат.

Парите били служебни, жената явно била изпуснала плика при излизане от автомобила си. Зарадвана, тя почерпила всеки от малчуганите за проявената честност.

Всички деца бяха категорични, че никога и не им е минавала през ум друга мисъл освен тази да предадат веднага парите в полицията.

”Гордеем се с децата си, с това, винаги сме се опитвали да ги научим да бъдат съвестни граждани и много добри хора”, сподели майката на Елина от името на родителите на децата.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Там ли му е мястото на Войнишкия паметник (подкаст с Манол Глишев)