Десетки хора дариха кръв в Пирогов за лекарка, паднала от седмия етаж

OFFNews Последна промяна на 07 август 2018 в 08:50 5602 0

Около 45 души откликнаха на кампанията на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" за даряване на кръв за лекарка от УМБАЛ "Александровска", която лежи в Централна реанимация в много тежко състояние след падане от 7-мия етаж.

От желаещите да дарят кръв само 30 бяха с показатели, които позволиха това да се случи. Сред дарителите имаше както колеги лекари, така и хора, които са разбрали за акцията по кръводаряване и са се отзовали.

Така снощи между 17 и 19 часа в зала "Проф. Емил Таков" (рапортна зала на травматологичния комплекс) в "Пирогов" 30 човека с добри сърца помогнаха процеса на безвъзмездното кръводаряване.

Инициативата на служителите от университетската спешна болница се осъществи с подкрепата на директора на болница "Пирогов" и директора на НЦТХ.

Междувременно в помощ на колегата лекар се организира и друга инициатива - набиране на средства за медицински изделия, които не се покриват от НЗОК, а за пациентката са необходими. Парите са превеждат по дарителска сметка на УМБАЛ "Александровска", а най-напред на призива за помощ откликна съсловната организация на лекарите в София. Председателят на Столична Лекарска Колегия д-р Асен Межидиев обяви, че Колегията отпуска 5000 лв. от фонда си "Взаимопомощ".

УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" изказва благодарност на всички, които се включиха в инициативата и дариха кръв, за да спасят живот!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови