Депутатите без служебни места за паркиране, докато трае ремонтът на 'Шишман'

Живеещите в района ще паркират в още две подзони, осигуряват места за колите, които зареждат магазини и заведения

OFFNews 18 май 2021 в 08:19 2588 0

Служебните абонаменти за паркиране на пл. "Народно събрание" да бъдат закрити до края на ремонта на столичната улица „Цар Иван Шишман“ от ул.”Ген. Паренсов“ до площада, ще обсъжда на предстоящото си заседание в четвъртък Столичният общински съвет. 

Заради започналите ремонтни дейности в участъка от ул. ”Ген. Паренсов“ до пл. ”Народно събрание”, председателят на СОС Елен Герджиков и зам.-кметът по строителство арх. Ангел Джоргов предлагат до края на рехабилитацията, имащите право на паркиране в Подзона 4 /Ул. ”Граф Игнатиев”, ул. ”Алабин”, ул. ”Княз Александър 1”, бул. ”Цар Освободител”, бул. ”Васил Левски”/ да могат да паркират и в Подзона 5 /Бул. ”Княз Александър Дондуков”, бул. ”Васил Левски”, бул. ”Цар Освободител”/ и Подзона 11 /Бул. ”Васил Левски”, бул. ”Цар Освободител”, бул. ”Евлоги и Христо Георгиеви”, ул. ”Проф. Фритьоф Нансен“/. 

Друга промяна, която вносителите предлагат, е със заповед на кмета на Столична община да бъде въведена временна организация на движение, според която за периода на строително-монтажните работи се забранява влизането и паркирането на МПС в участъците от улиците, които временно стават тупикови, с изключение тези със стикер за локално платено паркиране в Подзона 4. Отново със заповед на кмета да се осигурят паркоместа за зареждане на заведенията и магазините в района на извършваните ремонтни дейности, до тяхното приключване. 

С цел минимални затруднения на живущите и бизнеса в района, ремонтът на улицата започна на 10-и май с паралелни дейности на екипи на „Софийска вода“ и „Топлофикация – София“ по обновяване на подземната инфраструктура. Строителните дейности, извършвани от двете дружества, са планирани да приключат през октомври.

През септември ще започне поетапно рехабилитация на настилката по пътното платно и тротоарите, както и подмяна на уличното обзавеждане и осветление, зелени площи и заустяване на водите от водосточните тръби в канализацията. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови