Ексклузивно СРС освободи Димитър Стоянов от ареста

Ден 26: Три кръстовища в София остават блокирани (снимки)

Трети ден палатки блокират и пътя Стара Загора - Хасково

OFFNews 03 август 2020 в 08:16 3644 0

Три кръстовища в София остават блокирани тази сутрин след вчерашния 25-и ден на протест, преминал без сериозни нарушения и задържани, предава БНР.

Те са при Президентството, пред Ректората на Софийския университет и на "Орлов мост".

При Ректората в ранните сутрешни часове на 3 август се чуват тъпани и свирки.

Два полицейски автомобила охраняват палатката на протестиращите от "Системата ни убива". Те са разпънали такава и стотина метра по-надолу, на кръстовището на "Орлов мост". Движението в района остава блокирано. По "Цариградско шосе" и днес до "Орлов мост" стигат само автобуси и тролейбуси и това е крайната им спирка.

Какви са промените по маршрутите на превозните средства от столичния градски транспорт? Центърът за градска мобилност съобщава актуалните за 3 август. Маршрутите на автобусни линии 9, 72, 75, 76, 84, 94, 184, 204, 304 и 604 и тролейбусни линии 1, 2, 4, 5, 7, 8 и 11 са отклонени както следва:

- линии № 9 и 75 въртят на Военна академия;

- линии № 84, 184, 280 в посока Орлов мост въртят преди него и обратно по маршрута;

- линии № 72, 76, 204, 304 и 604 са отклонени по бул. „Др. Цанков“, бул. „П.Яворов“, след това са по маршрута им двупосочно;

- линия № 94 върти на ул. „Гурко“ и обратно по маршрута;

- линия № 213 в посока „Младост“ е отклонена по бул. „Мадрид“ ,бул. „Ситняково“ и по бул. „Цариградско шосе“ по маршрута си;

- тролейбусите № 4, 5, 8 и 11 в посока Орлов мост спират преди него и въртят там обратно маршрута;

- тролейбусите с № 1, 2, 5, 7 и 8 в посока СУ „Кл.Охридски“ са до кино Одеон и обратно;

- тролейбус от линия 7 се движи от „Люлин“ към Сточна гара, където върти обратно;

- тролейбусите № 1, 2, 4 и 11 са до ул. „ Оборище“ и бул. „Васил Левски“, където се завъртат обратно и по маршрута им.

Сред протестиращите са майките на децата с увреждания, които настояват за оставката на социалния министър Деница Сачева, която вчера нарече протеста им "зловреден хепънинг". Останалите искания на протеста остават непроменени: оставка на третото правителство начело с Бойко Борисов, оставка на главния прокурор Иван Гешев.

Трети ден палатки блокират и пътя Стара Загора - Хасково при подстъпа към автомагистрала "Тракия", предава bTV. Намеренията им са да останат, докато не бъдат пуснати да осъществят предварително планираното си шествие през магистралата. „Тук сме, защото искаме да стигнем до детелината на магистралата – да обиколим и да се приберем. В крайна сметка не ни беше позволено“, казва протестиращият Ивайло Иванов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови