Демократична България: На Аркутино бетонират дюните и леят асфалт

OFFNews 22 март 2021 в 11:43 5928 0

Върху дюните на Аркутино ударно се лее бетон и асфалт за чисто нов паркинг. РИОСВ-Бургас бездейства и мълчи кой и защо е одобрил такъв проект върху не една, а две защитени зони от НАТУРА 2000. За това алармираха във видео, излъчено по фейсбук кандидат-депутатите от Демократична България Ивайло Мирчев и Димитър Найденов, които са първи и втори в листата в Бургас.

От демократичното обединение подготвят и сигнал до главния прокурор Иван Гешев за незаконния строеж.

При картирането по Черноморското крайбрежие тези участъци бяха картирани като дюни, а и с очите си можем да видим, че са такива, каза Димитър Найденов. Той обясни и че информацията е била подадена като дюни и в Министерството на околната среда и водите.

Те от своя страна уведомяват МРРБ, което трябва да изиска тези дюни да се запишат в кадастъра. Незнайно защо в кадастъра обаче тези дюни не фигурират, обясни общинският съветник в Бургас.

Там обаче няма и паркинг. В РИОСВ-Бургас липсва проект за сегашното изливане на бетон и асфалт върху пясъчните формирования , но в местния вестник "Ало Бургас" има обява от "Аркутино" ЕАД "Реконструкция на съществуващ паркинг".

Това щеше да е страхотен нов паркинг, ако беше в Бургас, но това са дюни, каза и Ивайло Мирчев във видеото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови