Декември започва с валежи, стопля ни циклонът Филип

OFFNews 01 декември 2017 в 06:42 5507 0

Снимка БГНЕС архив

Декември започва с оранжев код за обилни валежи за осем области в страната. Ще вали опасно силно в София град, София област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Смолян и Кърджали, където кодът е и за силен вятър.

Над 1800 метра дъждът ще премине в сняг. Жълт код за валежи е обявен във Видин, Монтана, Враца, Ловеч и Пловдив, а за силен вятър - в Хасково, Ямбол, Сливен, Бургас, Варна и Добрич. Морето ще е бурно, вълните ще са от 3-4 бала. 

Максималните температури ще варират между 6 и 15 градуса днес, според прогнозата на НИМХ. Днес през страната ни преминава средиземноморският циклон "Филип". 

През първия зимен месец - астрономическата зима започва на 21 декември в 18 часа и 28 минути, термометрите ще падат до минус 15 градуса и ще се качват до 18 градуса. Към 4-5 декември от север-северозапад ще нахлуе студен въздух. Температурите ще се понижат и дъждът ще премине в сняг. През последните дни от десетдневието температурите относително ще се повишат, но ще останат по-ниски от обичайните. Отново ще има валежи, предимно от сняг.

Динамично ще се задържи времето през второто десетдневие на декември. През повечето дни температурите ще останат по-ниски от обичайните. Около 12-13 декември отново ще има валежи, в по-голямата част от страната, предимно от сняг.

В началото, в средата и в края на третото десетдневие на месеца, отново ще има вероятност за валежи. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!