Дъждовно, хладно, на места ще вали и сняг

OFFNews 08 март 2024 в 00:27 783 0

локва

Снимка БГНЕС

Локва.

През нощта ще остане облачно, на места с валежи от дъжд, но вече ще са по-слаби. След полунощ и в сутрешните часове, на отделни места, главно в Западния и Централния Предбалкан, е възможно дъждът временно да премине в сняг, показва прогнозата за времето на НИМХ.

Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Преобладаващите минимални температури ще са между 0° и 5°, в София - около 2°.

През деня още преди обяд валежите ще започнат да спират, най-късно и в планините. Облачността над по-голямата част от страната ще е значителна, но след обяд от запад ще се разкъсва. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър, който вечерта ще стихва. Максималните температури ще са предимно между 5° и 10°, в София - около 7°.

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг, през деня под 900-1000 m - дъжд, които до вечерта в повечето райони ще спрат. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 3°, на 2000 m - около минус 3°.

По Черноморието облачността ще е значителна и на места ще превали дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 7°-8°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!