Дъжд, сняг и температури до 10 градуса

OFFNews 08 декември 2020 в 05:31 1533 0

Снимка Сергей Антонов

След валежите от дъжд и сняг през нощта през деня валежите от запад-югозапад ще започнат да спират, най-късно в крайните североизточни райони. Там дъждът временно ще се примесва със сняг.

В 12 северни области е обявен жълт код заради валежите: Монтана, Враца, София област, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Силистра и Добрич.

Облачността над Югозападна България временно ще се разкъса, но още вечерта ще започне отново да се увеличава. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от север-северозапад.

Максималните температури ще са между 5° и 10°, по-ниски в северозападните райони.

В планините ще е облачно, в масивите от Западна България ще вали сняг, в останалите райони - дъжд. След обяд в Рило-Родопската област валежите ще спрат и облачността временно ще се разкъса. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е умерен до силен. Максимална температура на 1200 метра - около 3°, на 2000 метра - около минус 2°.

Над Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. През деня от юг на север валежите ще спират. Ще духа умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха - между 9° и 11°. Температурата на морската вода е 12-13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови