ДАЗД удължи срока за предложения за конкурса „Безопасност на децата в дигитална среда“

OFFNews Последна промяна на 27 август 2018 в 12:04 973 0

Снимка ДАЗД

Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) удължи срока за подаване на предложения за конкурса за деца и младежи на тема „Безопасност на децата в дигитална среда“.

Идейните концепции ще се приемат до 20 септември 2018 г.

Целта на конкурса е да се стимулира детското участие и да се реализират идеи на децата за мобилни приложения с цел „Защита правата на децата в дигиталната ера и превенция на рисковете в мрежата“. 

В конкурса може да участва всяко дете, ненавършило 18-годишна възраст, като изпрати идейно предложение в текстов файл, в което да бъдат описани идеята, целта, типът и предназначението на мобилното приложение, както и какъв резултат ще постигне.

Трябва да се посочи още авторът, възрастта, в кое училище учи и декларация за съгласие за участие от родител, настойник или попечител.

Идеята може да бъде за игра, за образователно, специфично или комуникационно приложение, или за инструмент. Софтуерът трябва да бъде подходящ за операционни системи за мобилни устройства – iOS, Android или Windows Phone.

Документите за участие могат да се изпращат в запечатан плик в срок до 20 септември 2018 година на адрес: София 1051, ул. „Триадица“№2, или на e-mail: [email protected] с тема „За конкурс „Безопасност в дигитална среда“.

През втората фаза на конкурса ще се реализират най-добрите идеи. ДАЗД приема заявки от екипи от деца и младежи със софтуерни умения, които ще бъдат подкрепени от професионалисти.

Обявяването на победителите от втората фаза ще се състои по време на отбелязването на Международния ден за безопасен интернет през 2019 г.

Жури от деца, софтуерни специалисти, киберполицаи от ГДБОП, експерти и известни личности ще оцени идейните предложения и реализираните проекти.

Критериите за оценка включват типа и конкретната цел на приложението, предназначението му, обхват на резултатите, които се очаква да постигне, както и неговите иновативност и автентичност.

Наградите за призовите места ще бъдат мобилни устройства.

Въпроси и коментари във връзка с конкурса “Безопасност в дигитална среда” можете да изпращате до Галина Тимова на имейл: [email protected] и Цветелина Георгиева на имейл: [email protected]

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови