ДАЗД обявява конкурс за деца и младежи на тема „Безопасност на децата в дигитална среда“

OFFNews Последна промяна на 14 юли 2018 в 09:03 1348 0

Снимка ДАЗД - пресцентър

Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) обявява конкурс за деца и младежи на тема „Безопасност на децата в дигитална среда“.

Целта на конкурса е да се стимулира детското участие и да се реализират идеи, създадени от деца, за мобилни приложения, които да защитават правата на малчуганите в дигиталната ера и да предупреждават за рисковете в мрежата.

В конкурса може да участва всеки под 18-годишна възраст, като подаде предложение в текстов файл. В него трябва да бъдат описани идеята, типът, целта и предназначението на мобилното приложението, както и какъв резултат се очаква да постигне.

Идеята може да бъде за игра, за образователно, специфично или комуникационно приложение, или за инструмент. Софтуерът трябва да бъде  подходящ за операционни системи за мобилни устройства – iOS, Android или Windows Phone.

В предложението трябва да бъде упоменат авторът, неговата възраст и в кое училище учи. Необходима е още декларация за съгласие за участие от родител или настойник. 

Документите за участие могат да се изпращат в запечатан плик в срок до 1 септември 2018 година на адрес: София 1051, ул. „Триадица“№2, или на e-mail: [email protected] с тема „За конкурс „Безопасност в дигитална среда“.

През втората фаза на конкурса ще се реализират най-добрите идеи. ДАЗД приема заявки от екипи от деца и младежи със софтуерни умения, които ще бъдат подкрепени от професионалисти. 

Обявяването на победителите от втората фаза ще се състои по време на отбелязването на Международния ден за безопасен интернет през 2019 г.

Жури от деца, софтуерни специалисти, киберполицаи от ГДБОП, експерти и известни личности ще оцени идейните предложения и реализираните проекти.

Критериите за оценка включват типа и конкретната цел на приложението, предназначението му, обхват на резултатите, които се очаква да постигне, както и неговите иновативност и автентичност.

Наградите за призовите места ще бъдат мобилни устройства.

Въпроси и коментари във връзка с конкурса “Безопасност в дигитална среда” можете да изпращате до Галина Тимова, e-mail: [email protected] и Цветелина Георгиева, e-mail: [email protected] 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови