Quantcast

Дават 10 млн. лева на туроператорите заради COVID-19

OFFNews Последна промяна на 23 декември 2020 в 19:22 949 0

Започна изплащането на 10 млн. лева на 802 туроператори и туристическите агенции за преодоляване на икономическите последствия от пандемията от COVID-19, съобщиха от министерството на турзима.

В изключително съкратени срокове след приключване на работата на оценителната комисия на подадените проектни предложения по процедурата "Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19", министерството на туризма сключи договори с предложените за финансиране участници по процедурата и стартира първите плащания по тях.

Набирането на проекти по процедурата се проведе в периода 13-20.10.2020 г. при засилен интерес от страна на туроператорите и туристическите агенти в страната. Общият брой на подадените в рамките на крайния срок предложения възлизаше на 840, от които 38 дублирани. С това финалният брой проекти - обект на оценка, възлезе на 802 броя.

По-рано стана ясно, че българските туроператори се нуждаят от около 150 милиона лева, за да върнат парите на клиентите заради неосъществените пътувания по време на COVID кризата. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !