Дариха съвременен апарат за обдишване на недоносени бебета на 'Шейново'

OFFNews 22 март 2018 в 14:38 3131 0

Снимка Райфайзенбанк

Съвременен апарат за обдишване на недоносени деца получи АГ болница "Шейново".

Парите за него бяха събрани чрез дарителската кампания "Избери, за да помогнеш" на Райфайзенбанк.

Апаратът вече функционира в отделението по неонатология и позволява грижи за бебетата по нов за България метод, който е значително по-щадящ.

Годишно в болницата се раждат над 2300 деца, 6% от тях са недоносени. Новият апарат позволява дишане по най-близък и естествен начин за всяко дете, независимо от зрелостта и размерите му, така че дихателната система постепенно сама да поеме функциите си.

За каузата бяха събрани близо 45 хил. лева. От тях 42 хил. бяха дарени от Райфайзенбанк и нейни служители.

Болница "Шейново" е най-старата АГ болница в страната, построена през 1935 г. и в наши дни е на едно от първите места по раждаемост и качество на медицинските услуги.

По време на кампанията “Избери, за да помогнеш” 2017 г. бяха събрани 226 152 лв. за 22 благотворителни проекта, като в инициативата със своите лични дарения се включиха 1597 служители на Райфайзенбанк, a всяко дарение на свой служител банката подкрепи със сума до 100 лв. Предстои 10-ото, юбилейно издание на кампанията.

Сайтът на инициативата izberi.rbb.bg остава активен и на него ще се публикуват отчетите на организациите, включени в кампанията за това как са изразходвали дарените средства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!