Данъчните започнаха проверки на бивши министри, депутати и съдии

OFFNews Последна промяна на 04 януари 2014 в 11:27 16759 4

Юлиян Попов, Тодор Тагарев, Ангел Джамбазки и Калина Крумова ще бъдат проверявани от НАП.
Юлиян Попов, Тодор Тагарев, Ангел Джамбазки и Калина Крумова ще бъдат проверявани от НАП.

Данъчните започнаха проверки на бивши министри, депутати, кметове, областни управители и съдии по искане на Сметната палата.

Причината е, че те не са подали имотни декларации или че между декларираното и реалното им имущество са открити разминавания.

По закон в този случай Сметната палата е длъжна да уведоми изпълнителния директор на Националната агенция по приходите, за да бъде извършевна на проверка, и председателя на ДАНС. 14 дни след приключването й директорът на НАП изпраща резултатите до ръководствата на палатата и ДАНС. 7 дни по-късно те трябва да са публикувани на сайта на Сметната палата.

Данъчна проверка се извършва за бившата депутатка от "Атака", присъединила се към "България без цензура" на Николай Бареков Калина Крумова, която не е подала декларация.

По същата причина на проверка подлежат и служебните министри на отбраната Тодор Димитров Тагарев и на околната среда и водите Юлиян Георгиев Попов, както и зам.-министърът на икономиката в служебното правителство Виолета Антониева Лорер.

Костадин Николов Маламов от Регионалната здравна каса в Пловдив също не е подал декларация, заради което данъчни служители го проверяват.

Настоящите и бивши кметове, заместник-кметове и председатели на общини и райони, които ще бъдат проверявани от НАП, са Живко Росенов Чепишев (Девин), Светослав Атанасов Стойков (Димитровград) и Димитър Григоров Димитров (София, район "Изгрев").

Четирима съдии също са скрили имотното си състояние и ще бъдат проверени от НАП. Те са: уволнената дисциплинарно през април 2013 г. съдия Мария Иванова Георгиева (СГС), Славчо Тодоров Петков (ОС - Велико Търново), Миглена Петкова Проданова (РС - Елхово), Корнелия Събева Добрева (ОС - Каварна).

От членовете на политически партии НАП ще проверява 9-има от ВМРО: Ангел Джамбазки, Кристиан Пенев Петков, Стефан Йорданов Послийски, Султанка Димитрова Петрова, Валентин Васков Джамбазов, Васил Димитров Костадинов, Лозан Ангелов Лозанов, Михаил Кирилов Георгиев, Николай Петров Кънчев, и един член на Движение "България на гражданите" - Павлина Тенева Стойчева.

Заради ненавременно подаване на декларация ще бъдат глобени бившият образователен министър при ГЕРБ проф. Сергей Игнатов, както и министърът на развитието на електронното правителство в служебния кабинет Роман Василев и служебният икономически министър Асен Василев, бившият зам.-министър на образованието Мариана Банчева. Глоба ще трябва да плати и бившият депутат от ГЕРБ Христо Георгиев Чаушев по същата причина. Глобени ще бъдат и: Теменужка Петрова Петкова (АДФИ), 

Антон Велиславов Величков (БАБХ), Илиян Маринов Великов (началник на "Миграция", МВР), от кметствата на глоба подвежат Димитър Николов (Варна), Младен Исаев Исаев (Девин), Пламен Григоров Грозданов (Елин Пелин), Мая Енчева Бочева (Кайнарджа), Георги Петров Нешев (София, район "Средец").

Глобата е в размер на 1000 до 1500 лева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.01 2014 в 17:36

Да не забравяме за голямата госпожа "16 банички на закуска" от гЕрб...тя защо напусна парламентарната група ?

05.01 2014 в 17:30

А защо не проверят моите "любимци" цвъко и боко?Колко всъщност са апартаментите на цвъко?А може вече да ги е подарил на жена си ,на децата и на тъщата може би???А бОйко пък беше декларирал 14500 лева спестени само от заплати!Браво!

04.01 2014 в 19:40

А няма ли кой да провери великотърновския прокурорът автомобилен състезател Емил Денев? Интересно как от една заплата на държавен чиновник прокурорът сътезател финансира скъпото си хоби в продължение на повече от 20 години? Кой и срещу какво го спонсорира мисля е време да известно на обществото! Тогава ще се разбере и защо е такова правораздаването в старопрестолния град.

04.01 2014 в 18:44

Интересно е, че не виждам в проверяваните лица, нито едно от БСП/ДПС и от Атака най-вече. Или да се подразбира, че това си е чист предизборен шантаж, с цел сплашване така по този начин. А след това същият Станишев лакеи Сидеров, твърди че всичко при него е изрядно. Защо не му проверяват доходите му. От къде аджеба ги притежава тези хиляди в евро, за да ги харчи по кубинските плажове. Нека да направят една проверка на доходите на Станишев. Като са започнали проверки, то нека да проверяват наред, а не само строго избирателно. А след това вярвайте на институциите на българия. Вяра ли. Много дебела тояга от парен бук им трябва на всички от депутат нагоре. Най-вече на комунистите от БСП/ДПС и Атака.

 
X