Данъчни и полиция направиха хайка в автоборса край Пловдив

Последна промяна на 13 октомври 2015 в 12:55 9028 10

Данъчни и полиция направиха хайка в автоборса край Пловдив

Данъчни и полиция окупираха най-голямата автоборса край Пловдив близо до село Труд, съобщи bTV.

Полицаи с патрулки има почти пред всяка автокъща в района.

Много от собствениците обаче за побързали да затворят при вестта за внезапната проверка, предаде коресподентът на bTV в региона.

Тези, които са попаднали на мушката на данъчните, казват, че се проверява всичко - за статут на земята, за фактури за колите, за трудови договори.

Припомняме, че преди дни НАП и МВР започнаха масови проверки по автокъщите.

Причината е, че търговците на коли втора ръка си спестяват плащането на 40 милиона лева годишно.

Задачата на съвместните екипи е да установят произхода на средствата за закупуване на автомобилите, цените и отчитането на приходите, както и данни за престъпления, свързани с търговията с превозни средства.

Сред най-често срещаните схеми за избягване на облагане е фиктивното сключване на договори между купувача физическо лице и собственика на автомобила в чужбина, като по този начин посредникът при продажбата не декларира приходи и не плаща нищо.

Друга масова практика е да се посочват силно занижени стойности на продажбата, нямащи нищо общо с пазарните цени.

Често срещана е практиката на масова покупка на бракувани автомобили в чужбина от застрахователни дружества, които впоследствие се ремонтират и продават в България.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.10 2015 в 12:42

И аз 2013 си купих кола от един автосалон в Пловдив купих я за 14000лева а ми беше дадена фактура за 7000лв Автосалона се казва МИТАК „Циганския Кореком „

15.10 2015 в 01:17

Крайно време е да се вземат мерки,срещу тези измамници.Тази година си купих кола от същия район.Автосалона се казва ВикрисАуто. Колата на първо място уж е перфектна, купувам отивам регистрирам я, всичко напълно коректно от моя страна.Отивам до сервиза сменям маслото и се оказва че
1. Гори масло като луда ремонт - Основен ремонт на двигателя, минах със евтиния вариант за около 1000 лв...
2. Колата беше боядисвана, даже почти съм сигурен къде са я напърфумирали и напудрили за продажба.Когато отидох при далавераджията, отговорът беше "Не може да бъде това, колата докъто беше тук всичко беше ОК" Мутри,измамници.. както и да е оправих я.Не купувайте от ВикрисАуто ;)

14.10 2015 в 20:50

Колегата Пенко е прав! Доктори, полицай, пожарникари та дори и разни "безработни" отворковци се превърнаха в авто-търговци, без фирми, разходи и необходимите регистрации, продавайки автомобили през 50 лева печалба, защото така или иначе заплатата им тече. Е питам се Аз, как тези търговци, данъкоплатци като нас да преживяват!? А в отговор на Barry бих казал, че не всички търговци манипулират километражите но има и такива случай по простата причина, че българския "богат" и разбира се "всичко знаещ" клиент иска да закупи автомобил на половин цена от стойността му. Когато клиентите в България престанат да вярват в Дядо Коледа и разберат, че автомобила на реални километри има друга цена, може би нещата ще се подредят в правилната посока.

14.10 2015 в 15:59

трябва да се измисли закон с които да не може всеки като допалнителен доход да продава коли на всеки ъгъл , да има точни изисквания за този вид тярговия . и тогава няма да бъде залято с коли боклуци .и качеството ше се подобри.

14.10 2015 в 10:35

Крайно време е и в България да се криминализира връщането на километражите от авто-джамбазите, чиято масова практика е да продават бракувани, впоследствие напудрени и лустросани "кенефи" на по 500 000 км. и да ви приказват сладки приказки, как предишния собственик в Италия/Германия/ Швейцария е била баба на 75 години, която ползвала колата единствено да ходи на сутришното си кафе в близкия град. ;) В "белите" държави криминализирането на това престъпление е факт от години!

13.10 2015 в 21:08

"Един друг"..... купувай, купувай.....
"Емо".... продавай, продавай.....
Абе, що ни занимавате с глупости.....
Сезирайте Цацата или Болен.....
Те ще ни "оправят".....

13.10 2015 в 18:16

Малко встрани от темата, ама да забранят със закон и превъртането на километража

13.10 2015 в 17:25

Емо, това за София сигурно е така, но напоследък купувам имоти в провинцията и реалната покупна цена, която плащам е или равна, или по-ниска от данъчната оценка. Пък местният данък и нотариалните такси се изчисляват върху по-високата от двете. В такъв случа аз какво да кажа, като данъчните оценки са над пазарните цени?!

13.10 2015 в 16:08

А търговците на недвижими имоти колко милиона от данъци и такси спестяват? Че се прехвърлят имотите по данъчна оценка, която е различна от обявената пазарна цена, не се ли сещат. Или спорде властта е по-добре всеки гражданин да може да си купи жилище, макар и с малко измама, да му се спестят данъците по придобиването, а фирмите за недвижими имоти да не плащат реалния данък печалба.

13.10 2015 в 14:27

РЕСПЕКТ!!!
И КОЛКО КОЛИ БЯХА АРЕСТУВАНИ ?