Дадоха три плажа на концесия за 15 г. Чадърът ще става все по-скъп

OFFNews 17 март 2021 в 16:57 3452 0

Правителството определи концесионерите за 15 години на три плажа - "Каварна", "Сахара 1" и "Панорама - юг". 

Концесионер на плаж "Каварна" е "Роял Бей" ЕООД, като размерът на първото годишно концесионно възнаграждение е 42 602,92 лв. без ДДС. Концесионерът се задължава за целия срок на договора за концесия от 15 г. да предоставя 1 бр. чадър на цена до 10 лева с ДДС и 1 бр. шезлонг до 10 лева с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж.

Инвестициите, свързани с обезопасяване и подобряване на достъпа до акваторията на морския плаж за срока на концесията, са за 53 072 лв. с ДДС.

Концесионер на варненския плаж "Сахара 1" е "Свети Свети Константин и Елена Холдинг" АД, като срокът отново е 15 години. Размерът на първото годишно концесионно възнаграждение е 26 043,47 лв. без ДДС.

На всеки пет години чадърът и шезлонгът ще стават по-скъпи, като от първата до петата година ще са до 10 лв. с ДДС, от шестата до десетата - до 15 лв. с ДДС, а от единадесетата до петнадесетата година ще достигнат до 20 лв. с ДДС. 

Инвестициите, свързани с подобряване на облика и с организация на санитарно- хигиенното поддържане на морския плаж, са за 25 356 лв. с ДДС.

Определен е и концесионер на морски плаж "Панорама – юг" - "Кънпет 17" ЕООД. Размерът на първото годишно концесионно възнаграждение е 57 347 лв. без ДДС.

И тук чадърът и шезлонгът ще стават по-скъпи на всеки пет години: от 8 лв. с ДДС до петата година, 10 лв. между шестата и десетата година, до 15 лв. с ДДС от единадесетата до петнадесетата година. 

Инвестициите, свързани с организация на спортно-развлекателни дейности на морския плаж за срока на концесията, са в размер на 41 340 лв. с ДДС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !