Дадоха старт на кампанията за недоносените деца в България

Ники Кънчев, Михаела Филева, Румяна Нейкова, Диляна Попова подкрепят тазгодишната кампания

OFFNews Последна промяна на 02 ноември 2018 в 15:27 1336 0

Започна тазгодишната кампания "Големи чудеса за малките герои", организирана от фондация „Нашите недоносени деца“. 

Целите на кампанията тази година са набиране на средства за закупуване на необходимата животоспасяваща апаратура в неонатологичните отделения в страната, изграждане на семейни стаи в неонатологичните отделения, които да позволят на родителите да бъдат с децата си по време на техния продължителен болничен престой и подпомагане на работата на семеен център за недоносени деца “Малки чудеса”.

Създадена е специална платформа, на която всеки желаещ да подпомогне каузата, може да избере за коя цел да дари средства: www.donate.premature-bg.com.

Организаторите представиха и официалния видеоклип на кампанията, разкриващ нужните големи чудеса за малките герои и съдържащ призив за подкрепа и събиране на средства. В благотворителната инициатива се включват редица известни българи, както и различни компании-партньори и медии, които ще помогнат посланията да достигнат до широката общественост. 

Съществена част от кампанията е специалното събитие, което ще се проведе на 14 ноември под наслов „Вечер на чудесата“ в подкрепа на малките герои. Допълнително ще има и организиран коледен базар, на който обществото ще може да изрази своята подкрепа за най-малките.

Над 6000 е броят на недоносените бебета, родени в България всяка година. 30% от тях получават тежки увреждания, а над 50% получават различни по-леки дългосрочни проблеми, които с адекватна ранна интервенция са преодолими.
Проблемите на недоносените деца са многобройни, тъй като те се раждат не просто по-малки, а в голяма степен неподготвени за живот извън утробата.

Семействата им са изправени пред сериозни предизвикателства по пътя към осигуряване на пълноценен живот за децата си и често се оказват в ситуация, в която не знаят какво да очакват, какви са нуждите на детето им и към кого да се обърнат за подкрепа. Фондацията се стреми и да постави във фокуса на общественото внимание нуждата от специални грижи за недоносените деца, тъй като всяко десето бебе в България се ражда преждевременно и да апелира към емоционалната подкрепа за семействата им.

„Недоносените бебета са изправени пред изключително големи предизвикателства и затова се радвам, че има такива инциативи и фондации, които да провокират разговор. Да помогнат на родителите на недоносени деца да получат възможно най-пълна информация и подкрепа в трудните мигове“, обяви доц. Ралица Георгиева, началник на неонатологичното отделение в Специализираната болница за активно лечение по детски болести - София. 

Тазгодишната кампания "Големи чудеса за малки герои" е подкрепена от Ники Кънчев, Михаела Филева, Румяна Нейкова, Диляна Попова. 

Ники Кънчев, който от години подкрепя Фондацията, сподели: „Обществото трябва да разбере повече за героизма на малките и крехки създания, които се борят за всеки свой дъх, и да е съпричастно със семействата, които се изправят пред неизвестността и се разкъсват между надеждата и отчаянието. Децата са нашето бъдеще и ние заедно, тук и сега трябва да се погрижим за крехките недоносени деца, за да имат шанс за пълноценен живот!“.

Всеки може да се включи в кампанията „Големи чудеса за малките герои”, като направи своето дарение на специалната платформа www.donate.premature-bg.com или изпрати SMS с текст DMS BEBE на номер 17 777 за абонати на Telenor, Vivacom и A1.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови