Да помогнем на прикования към инвалиден стол Крис да има собствен дом

ОFFNews 08 август 2017 в 18:22 7913 0

Добри хора търсят помощ за своя приятел Крис Караджов, прикован към инвалидна количка. 

След инцидент по време на ски през 2012 г. Крис е прикован към инвалиден стол. Въпреки множеството трудности, той успява да продължи работата си като преподавател в университета в Лонг Бийч, факултета по "Журналистика и масови комуникации", където е обичан и уважаван от студентите си.

Сградата, в която Крис живее под наем, е продадена на друг собственик, който увеличава значително наемите. За човек в неговото положение е трудно да се справя с наема, тъй като, освен режийни сметки, трябва да отделя част от бюджета си за медицински услуги, свързани със състоянието му.

Приятелите на Крис Катя и Катрин решават да отворят сметка на приятеля си в платформата за дарение "YouCaring", където всеки желаещ може да дари избрана от него сума.

Момичетата се надяват да съберат достатъчно пари, за да може Крис да си купи собствен дом, въпреки че цените на имотите в щата са огромни. Но дори финансите да не стигнат за собствен дом, те значително биха помогнали на Крис.

Много хора биха казали, че Крис просто може да се премести в по-евтин район на града, но за човек в неговото положение да смени дома си означава да смени работата си и цялата си среда, тъй като апартаментът, в който живее е на удобно за него място, където може да се предвижва със специалната моторна количка, която има, обясняват приятелите му.

Ако искате да помогнете на Крис може да го сторите тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови