Да помогнем на Ани да вижда Слънцето

OFFNews Последна промяна на 21 септември 2016 в 16:14 5766 0

Благотворителен концерт под наслов „Светлина за Ани” ще се проведе на 27-ми септември от 19:00 часа в сградата на НХК-Бургас.

Концертът е в подкрепа на слънчевото момиченце от Бургас, Ани. Малката Ани продължава да се бори с тежките диагнози, които заплашват да скрият слънцето от очите й. Детенцето страда от няколко заболявания, но най-тежкото е Атрофия на зрителните нерви и ретините и на двете очички.

Слънчевото дете е с 10% зрение към момента. За да продължи да вижда, то се нуждае от специализирано лечение, което е непосилно като средства за родителите й. Вече бяха организирани няколко акции в помощ на Ани.

Благодарение на своите ангели, момиченцето премина 7 пълни курса на лечение в клиника МНТК „Микрохирургия глаза” в Русия. В началото на месец ноември предстои поредният курс, а необходимата сума е 5 000 евро. Те ще позволят на Ани да запази остатъчното си зрение чрез специализираното лечение, с което са се наели и дават надежда единствено руските специалисти.

Родителите и близките на детето отново се обръщат с молба за помощ, за да запазят Слънцето за своето дете. Всяка подадена ръка, всяко подарено левче, всяка добра мисъл, всяко благопожелание носят светлината в нейните очи.

Концертът, в който ще вземат участие известните бургаски изпълнители Георги Дюлгеров, Митко Петров, Valentine Rain, Лидия Стаматова, Веселина Дамова, Жеко Жеков, вокална формация към детски хор „Милка Стоева, вокален ансамбъл „Фортисимо” и много други, ще започне с изпълнение на самата Ани, която ще отправи музикален поздрав към всички, дошли да застанат редом в тежката битка и да бъдат част от нейната борба.

Билети ще се продават в деня на събитието от 15:00 часа във фоайето на сградата на НХК, където ще има организиран и благотворителен базар.


Всеки, който желае да присъства, но няма възможност, може да подкрепи кампанията за Ани чрез дарение на посочените банкови сметки:

Банка ДСК ЕАД IBAN BG 03 STSA 93 00 00 21 02 10 03 - в лева

IBAN BG 33 STSA 93 00 00 11 23 84 01 - в евро

BIC: STSABGSF

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови