Да помогнем на 11-годишния Ники да победи рака

OFFNews 11 ноември 2016 в 20:12 6697 1

Снимка sxc.hu

Над 2800 потребители се включиха във Facebook група, за да помогнат на 11-годишния Ники, който се бори с рака.

Резултатите от изследването на Ники трудно биха могли да бъдат по-лоши: образуванията са шест, а едно от тях е с огромни размери /7 на 4,5 см/ и продължава да расте. Докторите от МХХ - Хановер са учудени, че при това положение Ники се чувства сравнително добре, и не могат да предложат нищо. Прогнозите им за времето, което му остава, се измерват със седмици и евентуално месеци, пише бащата на Ники - Лъчезар Лазаров, до всички, които могат да помогнат.

Настоящият план за лечение на Ники е в два етапа: "Първият етап се изразява в операция на Ники, която д-р Герганов и екипът в ИНИ-Хановер са готови да осъществят при наличие на тежки симптоми или непосредствена опасност. Стойността на тази операция е 50 000 евро, като посредством нея би могъл да бъде удължен животът на Ники с време, достатъчно за реализиране на втория етап.

Вторият етап се състои от имунотерапия в Щатите, която се прави с ваксини, съдържащи туморно асоциирани антигени. Макар имунотерапията все още да се намира в експериментален стадий, тя е единственият вид лечение, който Ники не е опитвал, а според професора от Юнивърсити Колидж - Лондон, който препоръча Детската болница в Питсбърг, предварителните резултати са "впечатляващи". Резервни варианти са Мемориъл Слоун и МД Андерсън. Възможно е тези ваксини да са безплатни, но ще бъдат нужни средства за транспорт, престой и изследвания, а процедурата по включване на Ники ще отнеме може би два-три месеца." - пише бащата на Ники.

Всеки, който желае да помогне на Ники, може да го направи чрез превод по тази банкова сметка:

"ОББ" АД
SWIFT UBBS BGSF
IBAN BG92UBBS80021044011930
Титуляр на сметка: Лъчезар Маринов Лазаров

PayPal: Lachezar Lazarov
e-mail: [email protected]

За Ники и неговата борба с рака можете да прочетете във Facebook групата "Молитва за Ники"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!