Да изчистим ''Иван Асен II'' от графити! Трайчо Трайков с призив към съкварталците

OFFNews 18 август 2020 в 12:06 3650 2

Призив за изчистване на графитите от сградите по централната улица "Цар Иван Асен II" отправи районният кмет на "Средец" Трайчо Трайков към съкварталците си.

"Уважаеми съкварталци,

Съвместно със Столичен инспекторат подехме инициатива по премахване на всички незаконни и загрозяващи графити, надписи и надрасквания по улица „Цар Иван Асен II".

Равносметката от огледа, който направихме с колеги от инспектората, в участъка от двете знакови кооперации – Асеновец и Царевец, през кино „Влайкова" до бул. „Ситняково" показа, че:

▪️ 27 сгради са със засегнати фасади (в по-малка и в по-голяма степен);

▪️ 28 броя ел. табла са в лош външен вид;

▪️ телефонните кабинки - монтирани по улицата и по фасадите на сгради са технически повредени и занемарен;

▪️ неработещият павилион на „Стъклената спирка" до градинка „Португалия" е в изключително западнал вид" - пише той във Фейсбук.

От районната кметска администрация вече са уведомили ЧЕЗ Разпределение България АД за таблата, БТК Виваком ЕАД за телефонните кабини.

Кметът уверява, че предстои премахването на нефункциониращия павилион.

За изчистването на фасадите обаче той се обръща към съкварталците си: "Имаме нужда от Вашата подкрепа и съдействие по премахването на загрозяващите надписи по фасадите. С малки, но общи усилия, можем да придадем приветлив вид на любимата улица!", пише той и уточнява към кого да се обърнат хората, ако искат да се включат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2910

2

П

18.08 2020 в 14:52

Моля, разграничавайте и не принизявайте графитите с вандализма на футболните запалянковци...Това е все едно да кажеш, че хероина е като тревата...В развитите държави има обособени места за легални графити...Може би трябва и в България, да се направи нещо по въпроса, за да се отсее простията от креативността ;)

3943

1

OtSofia

18.08 2020 в 12:50

Първо. За изчистването - подкрепям от все сърце. Този призив се отнася до всички улици в район Средец. Моля, напишете в текста на кого да се обадим за съдействие. Второ - не подкрепям по никой начин градинката "Влайкова", дарена от г-жа Влайкова на София, да се нарича "Португалия". Това е изключително недоразумение и не се приема от жителите на район Средец. Мисля, че португалците няма да се обидят, ако преместим името на друго, не толкова знаково място за поколения софиянци: може би на триъгълния площад със спомена за фонтанчето (а то може да се възроди, както и да се направи чешма), в началото на "Янтра"?