Д-р Елеонора Лилова участва в заседание на Националния съвет по превенция на престъпността

OFFNEWS 31 юли 2018 в 12:19 965 0

Д-р Елеонора Лилова, председател на Държавната агенция за закрила на детето взе участие във второто за годината заседание на Националния съвет по превенция на престъпността (НСПП).

Представителите на министерства, агенции и дирекции представиха отчети за изпълнение на дейностите, заложени за второто тримесечие на работната програма за превенция на престъпността в страната.

Изясниха се и практиките и анализите за организиране на свободното време и ограничаване на употребата на алкохол и наркотични вещества и сред децата и учениците чрез дейността на Комисиите за обществен ред и сигурност като ефективна форма за превенция на местно ниво, взаимодействието с медиаторите от етническите общности за намаляване на конфликтните ситуации при работата на Регионалните здравни инспекции и центровете за спешна медицинска помощ, ограничаването на извършването на кражби на селскостопанска продукция и създадената организация за охрана на селскостопанското имущество от лицензирани охранителни фирми и намаляването на посегателствата над туристи и спазване на на обществения ред през летния туристическия сезон.

Министър Валентин Радев отбеляза качественото взаимодействие между ангажираните институции. Той подчерта значението на превантивните дейности в борбата с престъпността и заяви, че успешната превенция зависи от съвместните усилия на държавни и местни органи, обществени организации и граждани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови