Четвърто дете с положителна проба в 185 ЦДГ в столицата

OFFNews 02 юли 2020 в 11:17 2558 0

Четвърто дете в 185 детска градина в столичния квартал "Дружба" е дало положителна проба за COVID-19. Детското заведение отваря врати при строги мерки за сигурност, съобщи Нова телевизия.

Новозаразеното дете е от 4 група. След този случай поставените под карантина групи в градината са три. Сред персонала няма заразени.

Милена Русинова, директор на градината съобщи, че и новозаразеното дете няма симптоми, както предишните три. Групата му е под карантина от днес до края на идната седмица.

Според предписанията на столичната РЗИ детското заведение може да възстанови работа, тъй като само 3 от общо 13 групи са под карантина.

По думите на г-жа Русинова днес се очакват 53 деца, а от следващата седмица заниманията ще посещават 84.

"Броят е по-малък, защото отваряме врати за децата с отрицателни тестове, докато тече карантината за останалите", уточни директорката.

Медицинската сестра на детското заведение обясни, че всяка сутрин на входа се измерва температурата на децата. В случай на проблем има изолатор и може да се реагира, но досега не се е налагало. Градината се дезинфекцира 4 пъти дневно. Извеждането на децата е по график, за да няма струпване и смесване на потоците.

Директорката уточни, че децата, които не са били доведени за тестване от родителите си и не са дали проби в РЗИ, ще бъдат изолирани до края на идната седмица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови