'Четири лапи' кастрира кучета и котки в Елин Пелин

Проектът започна на 16-и и ще продължи до 27 април

OFFNews 17 април 2018 в 15:26 4211 1

Екип на международната организация за защита на животните „Четири лапи“ започна проект за кастриране на улични и дворни кучета и котки на територията на община Елин Пелин от 16 април. Тя ще обхване възможно най-голяма част от населените места в общината, съобщиха от организацията.

Всички животни ще бъдат обезпаразитени и ваксинирани срещу бяс, а кучетата ще бъдат маркирани със синя ушна марка и ще имат поставен микрочип, съгласно изискванията на българското законодателство. Кастрираните котки ще могат да бъдат разпознати по изрязаното връхче на едното ухо и татуировъчния номер на другото.

Очаква се да бъдат положени грижи за около 150 животни.

Екипът на фондацията се състои от двама ветеринарни лекари, един техник и двама хващачи на животните, които пристигат със свои оборудван бус за транспорт на животни и мобилна амбулатория, която ще бъде разположена на територията на държавната ветеринарна лечебница на бул. “Никола Петков” № 39 в гр. Елин Пелин.

Кампанията ще приключи на 27 април, а всеки, който има желание да осигури кастрация за дворно или улично животно, за което полага грижи, може да си запише час на телефонния номер на мобилния екип на „Четири лапи“: 0888 00 23 85.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!