Червен и оранжев код утре за снеговалежи в цялата страна

OFFNews 25 февруари 2018 в 18:06 4636 0

Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН обяви червен код за силен снеговалеж в две области за утре, 26 февруари 2018 г.

Предупреждението за много опасно време е в сила за областите Смолян и Кърджали. Там ще има силни снеговалежи и ще се образува снежна покривка около 40 см. В комбинация със силния североизточен вятър, със средна скорост 15-20 м/с ще има виелици и навявания.

В цялата останала част на страна кодът е оранжев. В равнинните части ще има умерени, в планинските райони и силни снеговалежи. Ще се образува снежна покривка за равнинната част 20-30 см, в планинските райони – около 35 см.

В областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново и Търговище има в сила и оранжев код за опасно ниско температури. Там ще бъде много студено, а дневните температури се очаква да бъдат отрицателни.

По Черноморското крайбрежие ще има силен вятър от североизток - 14-18 м/с (7-8 по Бофорт) с пориви до 19-24 м/с (8-9 по Бофорт),а вълнение на морето ще бъде 4 бала

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови