Частично бедствено положение обявено във Варненско

OFFNews 07 януари 2015 в 20:30 5181 0

Частично бедствено положение е обявено в село Метличина, община Вълчи дол във Варненска област. Причината е пробойна с диаметър 15 сантиметра в стената на язовир "Караманите", откъдето непрекъснато изтича вода. Язовирът поема и водата от седем други язовира в района. Това съобщи кметът на Вълчи дол Пенка Йорданова. 

"Трябва да го овладеем на всяка цена. Днес какво направихме? С торби с пясък, чували, малко подсилихме просто стената в този участък, който е над шахтата. Изведохме водата да не влиза в шахтата и с помпи, за което съм много благодарна на ръководството на компресорна станция, те предоставиха помпи, утре също ще продължим с тях. Да се източи водата от шахтата, да се отвори тръбата, която преди време, може би недобросъвестно, но тъй като е бил сух доста дълъг период от време този язовир, са заварили тръбата с една ламарина и това пречи да изтича. Няма го и кранът в момента", каза Йорданова.

С помощта на екипи от Областна дирекция "Противопожарна безопасност и защита на населението" язовирът се охранява през нощта, съобщи БНР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!