Бутат къмпинг '''Якото място''

OFFNews 28 май 2024 в 08:29 11835 3

Якото място

Снимка Архив

Бунгала и постройки в къмпинг "Якото място" в община Царево ще бъдат премахнати принудително, тежка техника влиза в района, съобщи Нова тв. 

Според ръководството на общината бунгалата са поставени върху терени, които не са собственост на стопаните на къмпинга. За много от тях са водени съдебни дела.

„През последните 2 години общината има дейности по установяване на законността на множество постройки, които се намират в местността. Имаме процедури в рамките на 11 имота. За част от тях имаме влезли в сила решения на съда. По желание на собственика беше стартирано доброволно премахване на част от постройките”, коментира зам.-кметът по строителство в Община Царево Георги Стоянов. 

"Констатираните незаконни обекти са 154. В това число търговски площи, магазин и ресторант. Днес ще се пристъпи към заповедта за премахване на 14 обекта. Това са каравани, в които има изградени дървени конструкции. Проверката е започнала през 2022 г., многократно е имало срок за доброволно премахване. Последното съдебно решение е от 15 май за 44 обекта", каза пред БНТ днес Марин Киров, кмет на Община Царево.

„Чудя се защо трябва да се събаря нещо хубаво. Защо държавата не отдаде парцелите под наем и да влизат едни средства в бюджета", коментира гост на къмпинга.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  1000

  3

  име

  28.05 2024 в 11:43

  Ами ако наистина са незаконни, нека ги бутнат, ама тоя хотел там на плажа, пльоснат почти на вълните наистина ли всичко му е законно? що ли си мислех, че първо него трябваше да бутнат?!

  300

  2

  демотиватор

  28.05 2024 в 10:23

  "Констатираните незаконни обекти са 154. В това число търговски площи, магазин и ресторант."

  И досега никой не е могъл да се пребори по законен ред,
  тъй ли ?!
  Що не 'земете да се уволните всички отговорни и айде у отдел "Чистота" с метлите....

  1005

  1

  kokoto

  28.05 2024 в 09:18

  а Балчик - Тузлата кога? всичко е ************** и никой не си мърда пръста
   
  X

  Войната във въздуха на фронта в Украйна - част II