Бургазлии на бунт срещу строежа на блок на метри от терасите им

OFFNews Последна промяна на 11 август 2015 в 20:05 5777 3

Снимка OFFNews

Да живееш на метри от Морската градина на Бургас, а от терасата си да виждаш морето, е мечта за мнозина – било то местни или гости на града. Една такава мечта лесно може да бъде смачкана, ако пред гледката изникне блок с височина 64 метра.

Именно това се случва в комплекс "Лазур". Теренът е повече от привлекателен за строежа на жилищна сграда. Намира се срещу подхода за експозиционен център „Флора“, между улиците „Димитър Димов“ и „Поморие“.

За този парцел знаехме, че е предвиден за паркинг, казва един от домоуправителите на близките блокове Николай Кожев.

Живеещите в квартала обаче виждат през миналата седмица разлепена бележка, която ги информира, че на мястото ще бъде построена висока сграда. По думите на Кожев жилищният блок ще е висок 64 метра и ще е с 2400 кв. метра застроена площ. 

Домоуправителите на три блока в комплекса са завели жалби до териториалната дирекция, до местния обществен посредник, до кмета и до председателя на общинския съвет. 

„С каква целесъобразност и в каква полза на гражданите на Бургас, се промена ПУП-а? Как общинска собственост и зелени площи става частна собственост? Защо се застрояват зелени площи в една от най-хубавите части на Морската градина?“, казва Николай Кожев.

Бургазлии настояват да бъде проверена законността на предстоящото строителство, както и да се запознаят с плановете на общината за бъдещето развитие на района. Според тях е било редно да се проведе и публично обсъждане на проекта.

Гражданите се притесняват, че така блоковете им буквално ще бъдат запушени от един „бетонен мастодонт“.

Те се притесняват и от това, че районът е податлив на пропадания, защото се твърди, че има подземни води. 

По непотвърдена информация зад инвестицията стои известният местен строителен предприемач Здравко Станчев. Той не отговаря на мобилния си телефон, при опит да се свържем с него.

Между недоволните граждани и общината предстои среща, на която да получат отговори на въпросите си.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.08 2015 в 21:42

С тоя КОРУМПИРАН гербаджийски кмет нищо хубаво не го чака този град......МИСЛЯ,ЧЕ Е ВРЕМЕ ДА ГО ИЗРИТАМЕ ЗАВИНАГИ !!!!!!

11.08 2015 в 21:25

Смачкайте им тиквите на общинските съветници, както направихме във Варна.
Тук се опитаха да го направят, но засега без успех.
Давайте Бургас!

11.08 2015 в 20:16

Край морето в Бургас, к-с Лазур, самата морска градина, парк Езеро....всичко ще стане бетон като Слънчака! По -добре още сега си продавайте жилищата и бягайте далеч от морето!