Бул. 'Цар Борис Трети' се превърна в река

OFFNews 02 декември 2017 в 09:57 9416 5

Снимка Димитър Андреев

Столичният булевард "Цар Борис Трети" се превърна в река след обилните дъждове в столицата.

Едно от платната на пътната артерия е останало под вода - в участъка между Горнобански път и кв. Павлово. Колите трудно остават в една лента и преминават с повишено внимание.

Стеснено за движение е и пътното платно на бул. „Европа” поради разлив от обилните валежи, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция” са на място за отводняване. 

Движението е затруднено в участъка между магазин „Айко” и разклона за Банкя. 

Дъждът вчера причини критични ситуации в столицата. През нощта са отработени 15 сигнала за завирявания, запушени шахти, наводнени мазета и дворове предимно в кварталите „Витоша”, „Връбница”, „Подуяне”, „Люлин”, „Красно село”, „Овча купел".

Кметът на София Йорданка Фандъкова обаче увери, че в момента е осигурено 24-часово наблюдение на критични речни участъци и общински язовири. Нивата на всички реки на територията на общината са повишени.

Дъждовете продължават и днес. Оранжев код за опасно време е обявен за районите на Благоевград, Кърджали, Пазарджик и Смолян. Предупреждение за опасно силни валежи и жълт код има за Кюстендил, София и областта, Враца, Монтана, Ловеч, Габрово, Пловдив, Хасково, Ямбол, Бургас, Добрич и Варна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7551

4

reKontra

02.12 2017 в 19:07

Дразнело го като станело политика :) :) Данев,действията им са срещу политиката на някого,какво очакваш ако не политика...? Културно-масова дейност ли?...научно-техническа дейност ли?

8596

3

NikiDanev

02.12 2017 в 17:55

filiq, абсолютно си прав и това не е иронично, харесвам всякакви прояви на свободни, независими и мислещи хора и групи, когато обаче замирише на политика много ме дразни. Освен това познавам случайно един двама от спасителите, ами не знам, хич не ми изглеждат като представители на независимо, критично гражданско общество. Че е политика - пример, единият когото познавам е отявлен данчемразец, от сутрин до вечер говори срещу кметицата, както и да го погледнеш, няма как това да е трезвомислещ индивид от това гражданско общество макар и от селските райони. Това от една страна, от друга скоро в една компания той сложи тиквен медал върху гърдите си - бил причината да има трети лъч на метрото, хаха, ти да видиш, разговорът се въртеше в конспиративна теория, че парите щели да се откраднат, общината да направи трамвай и да го отчете като метро, ами как да кажа... не ми изглежда сериозно това гражданско общество

8596

1

NikiDanev

02.12 2017 в 12:12

А къде е Спаси София да ни спаси, да каже какво да правим с Данчето, да снима паветата, кривите бордюри и да направи един митинг от 234 човека с призив "оставка"? Ееее, разочаровате ме!
 
X

Да помогнем на украинските деца!