БСП-София с 4 въпроса към Фандъкова за градския транспорт

OFFNews 17 ноември 2017 в 14:19 2333 0

Председателят на групата на БСП в СОС Калоян Паргов и заместник-председателят на Комисията по финанси и бюджет от социалистите Иван Таков внесоха питане до кмета на София Йорданка Фандъкова за изпълнението на икономическата рамка на масовия градски транспорт в София за 2017-а.

Тя беше приета с голямо закъснение - едва в средата на настоящата година, припомни Калоян Паргов, който е и заместник-председател на Комисията по транспорт и туризъм.

"Заедно с приемането на икономическата рамка беше въведено повишение на цената на единичното пътуване с 60%, което, съгласно прогнозите, следваше да доведе до увеличение на приходите на ЦГМ и на общинските транспортни дружества, пише в питането на Калоян Паргов и Иван Таков. - Предвид предстоящото обсъждане на бюджета на Столична община за 2018 г. и преценка на необходимите разходи за масов градски транспорт задаваме следните въпроси:

- Какви са приходите и разходите на ЦГМ по видове източници и пера към 31 октомври 2017 г.?

-Какви са сумите и процента на изпълнение на плащанията по заема от ЕБВР, договорите с общинските транспортни оператори, както и договорите с частните транспортни оператори към 31 октомври 2017 г.?

- Кога ще бъде готова икономическата рамка на масовия градски транспорт за 2018 г., след като бизнес плановете на транспортните дружества са представени в Столична община през октомври тази година?

- И смятате ли икономическата рамка на масовия градски транспорт да стане основа за планиране на средствата в бюджета на Столична община за 2018 година?

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови