Британските социални служби ни върнаха българско бебе на 8 месеца, изоставено на Острова

OFFNews 02 ноември 2018 в 10:23 2179 1

Снимка ДАЗД

8-месечно българско бебе, изоставено във Великобритания, бе докарано снощи до София със самолет. Детето посрещнаха на летище "София" председателят на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) д-р Елеонора Лилова, служители в дирекция "Социално подпомагане" и приемната майка на момиченцето.

С бебето пътуваха представители на британските социални служби, които са проследявали какви грижи се полагат за него до предаването му у нас.

Те донесоха и любимите играчки и одеялце на детето, храната, с която е свикнало, както и книга, в която е описано здравословното му състояние и направените имунизации. Подариха и детска количка за момиченцето на приемната майка.

ДАЗД работи по случая от месец март 2018 г. след получена информация от посолството на Република България в Лондон за изоставено бебе от българска гражданка, уточнява пресцентърът на агенцията. След проучване се установява, че нито майката, нито близките ѝ желаят детето. Затова първоначално то е настанено в приемно семейство във Великобритания, а след решение на съд там детето се завръща в България и настанено в приемно семейство.

Предстои момиченцето да бъде вписано в регистъра за осиновяване в страната ни.

Момиченцето е третото дете, за което приемната майка ще се грижи заедно със съпруга си. Предишните две вече са осиновени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11735

1

Питер Пан

02.11 2018 в 19:35

"Българи, юнаци!" Бягайте по света и разнасяйте "славата "на българското племе - крадете, лъжете, захвърляйте си децата и никога не се връщайте да мърсите земята, на която сте проплакали. Да е живо и здраво детенцето и да си намери любящи и прилични родители.