Боршош: Лиляна Павлова лъже

OFFNews 11 юли 2017 в 18:11 8436 6

Изнесената информация от министър Лиляна Павлова пред Временната комисия за установяване на факти и обстоятелства за разходването на средства, предоставени целево на НДК за подготовка на българското председателство на ЕС, е невярна и непълна. Това се казва в позиция на доскорошния директор на двореца Мирослав Боршош, разпространена до медиите.

Според него твърденията на Павлова целят да отклонят вниманието от сериозното забавяне в логистичната и техническа подготовка на Председателството по причини, които не са от компетентността на ръководството на НДК.

"Министър Павлова търси да оправдае неуспешния си опит за отстраняване на професионалното ръководство на НДК и подмяната му с политическо такова", заявява Боршош.

Той посочва, че всички решения, свързани с ремонта на НДК за Председателството, са колективни и с тях са ангажирани експерти от множество институции и ведомства, които са давали своите становища в целия процес.

"Категорично не споделям силовия опит покрай Председателството НДК да се преформулира от успешно работещ културен институт в мъртва инфраструктура за отдаване под наем. Това би било връщане към най-мрачните времена от историята на НДК", казва още бившият директор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8019

5

Чичо

12.07 2017 в 07:41

А Боршош дали лъже?
Успешно работещ културен институт, но с чии пари?
Каква възвръщаемост от инвестицията в бутикови постановки пред полу-празна зала, 2 пъти месечно?
И когато секнат правитествените пари догодина, за каква успеваемост ще говори?
Или ще е някъде далеч, и ще разправя, че без него, всичко е рухнало.

63994

2

Red or Dead

11.07 2017 в 18:50

Професоре, аз мисля, че това е най-малкото което трябва да се направи........ФАЛШЪТ, ЛЪЖАТА, ЛИЦЕМЕРИЕТО....винаги трябва да се изкарват на показ, в този случай естествено вече Йончев може да демонстрира поне малко МОРАЛ и действия в посока на ИСТИНАТА и ПРАВДАТА......... В противен случай просто се обезсмисля наличието на Форум в сайта, ако това е целта много по-почтено е да се каже в ПРАВ ТЕКСТ.......лично аз не виждам ИЗОБЩО смисъл да пиша вече тук, не че моето присъствие има някакво значение, НО ми остава удовлетворението, че не съм си мълчал и съм останал докрай ПОЧТЕН!! Така мисля аз, естествено всеки има различна гледна точка, но нали в крайна сметка ТОЧНО това са имали предвид древните римляни създавайки Форума, защото това вече НЕ Е ФОРУМ, а място на лъжи и манипулации....
 
X

Да помогнем на украинските деца!