Борисов за бежанците: Те са живи същества, бягат от войната, която ние причинихме

OFFNews 29 октомври 2016 в 17:51 17856 13

„Ние много ясно и категорично сме заявили, че, спазвайки всички човешки ценности, правата на човека, законността, не можем да влезем нито в говоренето на тези, които искат със сила и оръжие да ги убиваме на границата (б.а - бежанците), нито пък можем да влезем в риториката на тези, които казват – да идват и всеки да се засели там, където е хубаво и му харесва. Истината е някъде по средата. Хората бягат от войните, които ние причинихме – Западът, защото България е член на ЕС и НАТО.

Това коментира в Нови Пазар премиерът Бойко Борисов по проблема с бежанската криза. 

"Ние причинихме толкова войни и сега си носим последствията от тях. Затова винаги съм казвал, че нашите дипломати, външната ни политика трябва да бъде коригирана. Няма нищо по-хубаво от мира и тези хора да се върнат по родните си места. Това е моята, на партията и на държавата, в случая, политика. Затова Европейската комисия се съобрази с нас. Не само че даде стотици милиони за нашата граница, но и от тук стартира европейската гранична полиция, което значи, че нашата граница е европейска граница“, посочи министър-председателят.

Той изтъкна, че идеята за изграждане на центровете за мигранти е това да става в близост до границата, за да се улесни обратното им връщане.

„Дадохме над 100 милиона, правим огради, горски пътища, техника, армия, жандармерия, променихме закона – назначаваме над 1000 души. Повече от това не може да се направи. В политиканстването няма нищо градивно. Все пак става дума за живи същества. Това е бедствие, което ние им причинихме и сега теглим последствията“, подчерта министър-председателят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

12

El Commandante

29.10 2016 в 23:28

XR4, поне от кумова срама могат да му кажат на тоя ТЪПАНАР да не казва НИЕ когато говори за отваряне на войни, Боже, няма ли спасение от тоя абсолютен идиот направо не знам....

13214

11

XR4

29.10 2016 в 23:12

"sottozero,пропускаш Россия и Турция,и те са към групата!"

:)))))) чакай ти от сотката лоша дума срещу Матушка.Ще дочакаш-от умрЕл писмо!
ПП.Добре де, наистина ли сте толкова наивни та да си мислите , че ще се изтъпанчи някой наш политик(който и да е той) и на контра на "евроатлантическите ценности" които уж сме припознали , ще каже пред целия свят това което наистина мисли за имигрантите?!?Кво точно искате?Жандармерията и полицията по границата бият(ама бият) и стрелят(уж рикошети),условията в бежанските лагери са мизерни,една камара амуджари минават през България без изобщо да бъдат регистрирани(и това много добре се знае , защото каналджиите се отчитат пак там),социални помощи почти не им се дават и т.н. и т.н. Всички потенциални навлеци много добре знаят , че тука е глад и бият и ебат. Мислите ли , че всичко това се прави случайно???

12135

10

jackotsenkite

29.10 2016 в 23:09

Войната "причиниха" :
уса , островитяните , франсетата , шейховете , не на последно място султан ермалък.
Да не се ослушват , ми да си ги обгрижват на своя територия.
боко е тъпо пар4е , дето ни вменява чужда вина.

12530

9

синя сова

29.10 2016 в 22:55

sottozero,пропускаш Россия и Турция,и те са към групата!

29216

6

Лопе де Вега

29.10 2016 в 20:31

Кво искате от боко,бе! Не знаете ли че той прави войните и той после прави мира? Ако хоиска - ей сега ще спрат всички войни. И не го ядосвайте, че Чък Норис ще ви се види като хулиганче от детската градина. Айде де!

Поздрав!