Борисов разпореди необходимите 2,4 млн. лв., за да се обжалва решение в полза на Домусчиеви

ОFFNews 05 юли 2017 в 20:28 6171 0

По предложение на министъра на икономиката Емил Караниколов и след разпореждане на премиера Бойко Борисов правителството осигури 2,4 млн. лв., необходими за заплащане на дължимата държавна такса за предявяване на иск пред Върховния касационен съд за отмяна на решение на дело на Арбитражния съд при БТПП, което „Кей Джи Маритайм Шипинг“ АД, собственост на братята Кирил и Георги Домусчиеви, спечели срещу Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол, съобщиха от пресслужбата на правителството.

Решението на Министерския съвет цели максимална защита на държавния интерес при изпълнението на поетите ангажименти по приватизационен договор.

Средствата ще бъдат осигурени с постановление на МС като допълнителни разходи по бюджета на Министерството на икономиката и са за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите от централния бюджет по бюджета на МИ за 2017 г., пише се още в прессъобщението. 

Вчера вицепремиера Валери Симеонов заяви, че компанията на братя Домусчиеви „Кей Джи Маритайм Шипинг“ не изпълнява условията в договора, който е сключила с държавата за приватизацията на Български морски флот. Той каза, че държавата трябва да обжалва решение на Арбитражния съд при Българската търговско-промишлена палата, с който правителството се задължава да промени условията в договора и да заплати определена сума.

"Поставих въпроса за приватизцацията на Български морски флот от „Кей Джи Маритайм Шипинг“, фирмата на братя Домусчиеви, които, след като са приватизирали 2008 година БМФ, са нарязали половината кораби. От персонал 2360 човека, които трябва да имат на десетата година - догодина, 2018 г., към момента имат 124 работещи и всичко това не е основание за прекратяване на приватизацията, можете ли да си представите?", каза Симеонов в студиото на сутрешния блок на Нова тв.

Той каза, че не е получил отговор за това дали държавата е готова да плати 2.4 млн. лв., за да заведе дело във Върховния касационен съд (ВКС) и да обжалва решението на Арбитражния съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови