Борисов разпореди да се обжалва вдигането на забраната за строеж на 'Златен век'

OFFNews 02 август 2019 в 22:29 3488 2

"В разговор с регионалния министър Петя Аврамова разпоредих държавните органи незабавно да предприемат действия по обжалване на решението на съда по казуса със сградата “Златен век” в София. Министър Аврамова разговаря с ръководството на ДНСК, която е компетентната институция, която може да атакува решението отново в съда. Преди минути бях информиран, че е създадена пълна организация и процедурата по обжалване ще бъде задействана още в началото на следващата седмица."

Това написа Бойко Борисов в личния си профил във Фейсбук във връзка с решението от 31 юли на административния съд в София да бъде вдигната забраната за строеж на сградата в столичния квартал "Лозенец".

В решението на съда се казва, че няма каквито и да е правни основания за разпореденото спиране на сградата.

В решението пише още, че след презаверяването на разрешението за строеж започва да тече нов срок. Последната заповед е на главния архитект на София Здравко Здравков и е от 2018-та г. Това означава, че десетгодишното разрешение за строеж на "Златен век" изтича през 2028 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

03.08 2019 в 01:52

Детската градина продължава.
"Да се разстреля не да се помилва".
Борисов, разбирам че се изживяваш като историческа фигура. Сега опитай да разбереш сам, какво три години ще пише в учебниците по история за тебе, преди да те изхвърлят от там.
"Дребен диктатор, живял по времето на Веселин Маринов".

2426

1

tania7777

02.08 2019 в 23:02

Браво!!! Да видим цвъки дали е по-силен?