Борисов, Петков и Нинова вдъхновиха карнавала в Габрово (галерия)

Ружа Райчева 20 май 2023 в 22:15 5248 0

Кирил Петков и Асен Василев

Снимка OFFNews/Ружа Райчева

Кирил Петков и Асен Василев

Български политици от целия спектър, както и актуални фигури от световната политика вдъхновиха сюжетите на участниците в традиционния габровски карнавал. Въпреки дъжда хиляди се включиха в празника на столицата на хумора и шегата, който тази година мина под наслова "Има - няма 100 години".

Не беше пожален никой от политическия елит. Съпредседателите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев бяха изобразени с кутии пълни с пари - кутията на Василев пълна с пачки и надпис "9 милиарда заем", а отдолу под двамата надпис "Пари нема - действайте!".

Под карикатурата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов се мъдреше надпис "Има нещо гнило в България", а самият Борисов държеше череп като Хамлет с надпис "Богати ми Череп, нали няма да им кажеш всичко ти?".

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов беше изобразен в дуел с 1 евро, а отдолу надпис "Копейката брани копейката, пардон - лева!".

Съпредседателят на "Демократина България" Христо Иванов стоеше зад фигури на Ивайло Мирчев и Делян Пеевски, които се надпреварват да вдигат щанги, с шоколад в ръка. Под тях имаше надпис "Депутатски дебелариум".

Лидерката на БСП Корнелия Нинова беше показана като "Ликвидаторката на БСП" с победоносно вдигнат във въздуха юмрук.

Под дивана на шоумена-политик Слави Трифонов беше сложен надпис "Диванен тулуп", а музиката, която го съпровождаше беше емблематичната песен на "Ку-Ку бенд" Студио Х. 

Главният прокурор Иван Гешев също не беше подминат. Той беше изобразен с каскет на главата и кокошка в ръка и с надпис "За кокошка - няма прошка. За КТБ, не ме...".

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков беше с дамаджана и суджуци във всяка ръка, а под него имаше надпис "До вчера комунист - днес демократ!".

В карнавалното шествие можеха да се видят и карикатури на международна тематика - пародия на коронацията на Чарлз Трети, както и статуя-карикатура на Владимир Путин и Володимир Зеленски.  Зеленски рита Путин в гръб, Путин тръгва да пада по лице. Надписът отдолу гласи "Войната на големите (и малките)".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!