Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Борисов обяви, че в Пловдивско е разбита най-голямата фабрика за нелегални цигари у нас

OFFNews 04 юли 2019 в 19:45 4683 2

При полицейска операция в Пловдивско са разкрити две фабрики за нелегални цигари - в село Ръжево Конаре се е подготвял тютюна, а в село Труд са произвеждани цигарите.

Арестувани са 11 души и готова продукция за 2 милиона лева, четирима се издирват. Арестуваните работници в двете фабрики са молдовци и украинци. 

Премиерът Борисов, който посети мястото на полицейската операция, обяви, че разбитата фабрика в село Труд е най-голямата в страната.

Обектът работи от около една година. Всичко е било организирано много стриктно и дори конспиративно. Цигарите са от марките Muratti и Royal - с много добро качество. И са били с гръцки надписи, което подсказва, че или се изнасят за Гърция, или се пласират на вътрешния пазар, но да се търси Гърция като производител, уточни Борисов.

На място са открити цигари във всички фази на производството - от тютюна до натоварените кашони в камионите. Виждали сме много фабрики за производство за контрабандни цигари, но толкова голяма и толкова добре организирана - не сме. Щетите за бюджета се изчисляват на 15-20 млн. лева на месец, коментира премиерът.

Халето в село Труд е имало специални шумоизолиращи панели. Оборудвано е и с мощен генератор, за да не бъде забелязан голям разход на ток.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

05.07 2019 в 00:23

А сега да видим как ще правите местни избори без пари.
Като я знаят от година, що са я треснали СЛЕД гласуването на намалението на субсидиите?
 
X

Да помогнем на украинските деца!