Борисов: Новият ректор не ми е роднина, повече от 30 г. нямам контакт с въпросната фамилия

Александра Маркарян 11 октомври 2016 в 18:12 19794 13

Снимка БГНЕС, архив

Премиерът Бойко Борисов реагира гневно на новината, че неговият бивш шурей е станал ректор на Медицинския университет в София.

"Нямам абсолютно никаква роднинска връзка с въпросния човек. Нещо повече, намирам избора му за скандален и непрозрачен. Който ме познава, знае добре, че от повече от 30 години не съм имал никакъв контакт с въпросната фамилия", написа премиерът във Фейсбук.

Избраният по-рано днес за ректор на МУ-София проф. Виктор Златков е брат на бившата съпруга на Борисов Стела Георгиева. Акушер-гинекологът, който е и бивш директор на "Майчин дом" и който е помагал при раждането на внука на Борисов - също Бойко, замени на ректорския пост проф. Вихра Миланова. Решението взе общото събрание на университета. Тепърва ще се установи дали провеждането му е било законно.

След края на общото събрание обаче самите делегати свързваха името на новия ректор с това на Бойко Борисов. Попитан за коментар по този въпрос от OFFNews делегат и асистент в Медицинския факултет коментира, че връзката между двамата е нещо положително, което ще даде стабилност на университета. Той все пак допълни, че това поставя автономията на университета пред известни рискове от политическо влияние. Мъжът, който пожела да не бъде цитиран, заяви, че приветства смяната на проф. Миланова, защото с встъпването си в длъжност тя изгонила предишното ръководство и спряла проекти, които са носили пари на университета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12614

8

rosko1306

11.10 2016 в 22:28

Айде стига простотии бе, баце, при раждането на децата ми никога не е помагал професор....... СлОчаЕнос?

12035

6

Ачмонек

11.10 2016 в 20:04

P.S.
Борисов тука лъже.....на бащицата всеки му е рода!

12035

5

Ачмонек

11.10 2016 в 19:58

има редица по необразовани "министър прецедател" - и в 13 вековната история на България. Справка: История на България :D
 
X

Да помогнем на украинските деца!