Борисов: Не каня медии, защото много от журналистите ни са зависими, изпълняват поръчки

Предупреждават лидера на ГЕРБ да внимава за падащи камъни. Той: Знаеш ли колко хора ще зарадваме

OFFNews 30 януари 2021 в 15:07 14132 4

Премиерът Бойко Борисов, министрите на регионалното развитие Петя Аврамова и на екологията Емил Димитров провериха работата по срутището в Искърското дефиле.

Днес феновете на фейсбук сериала Севда ТВ бяха зарадвани не от един, а от три поредни епизода.

Пристигайки край отвесните скали до Елисейна, министър-председателят разгледа склоновете, от които паднаха огромно количество камъни, чието разчистване продължава.

"Тука е опасно малко", предупреди началника си строителният зам.-министър Николай Нанков.

Борисов обаче не показа уплах, остана с ръце в джобовете и с усмивка каза:

"Знаеш ли колко хора ще зарадваме".

После обаче, явно сещайки се, че идват избори, добави:

"Едни ще скърбят, други ще се радват".

Борисов коментира, че единственият начин да се предотврати подобно свличане на тонове скална маса е скатът да се отреже с 45 градуса наклон, за което обаче щели да са необходими 5-6 млрд. лева.

По думите му е от изключителна важност и да се запази здравето на работещите.

„Така че надявам се докъм сряда да е готово. Умишлено сме забранили да се работи нощно време, да се работи, ако вали сняг или дъжд, за да щадим живота и здравето на тези момчета, които вършат действително рискова и тежка работа“, каза той.

Премиерът използва случая и изнесе дълъг монолог за успехите на правителството и как никой преди ГЕРБ не е свършил нищо.

"Ако политическите ни опоненти бяха построили поне малко колкото нас, сега щяхме да живеем в съвсем различни условия. Но те не са и оставиха след себе си само двулентови пътища и рушаща се инфраструктура. Инвестирали сме милиарди в републиканската пътна мрежа. Само за последните 7 години сме построили над 200 км магистрали и сме ремонтирали близо 4000 км първокласни пътища. Още много милиарди обаче са нужни, за да се модернизира инфраструктурата в цялата страна. Затова и всяка седмица отпускаме нови средства за българските общини. И го правим независимо от партийната принадлежност на кметовете. Това също ни отличава от днешните кандидати за властта."

Борисов обясни и защо вече не кани медии при пътуванията си в страната. На въпрос дали се страхува от тях, той отговори:

"Ни най-малко, ни най-малко. Но има много зависими журналисти. Не са зависими от правителството, или от нас, изпълняват си някакви поръчки. Да си ги правят. Поне няма да си хабя нервите."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3005

4

Ilian Miltenov

30.01 2021 в 20:26

Предупреждават лидера на ГЕРБ да внимава за падащи камъни. Той: "Знаеш ли колко хора ще зарадваме". Е няма да са много. Всички българи в чужбина, и почти всички в България.

3162

3

Grigor Arssov

30.01 2021 в 18:49

А предишните що са сторили.....

ИКОНОМИЧЕСКОТО ЧУДО НРБ (от 44 г. до 89 г.) в Цифри и Факти! ЕТО КАК БЪЛГАРИЯ ЗАЕ 25-ТО МЯСТО ПО БВП В СВЕТА:
За периода 1979-1988 г. САЩ увеличава БВП на глава от населението със 182%, Япония с 275%, Германия със 158%, Франция със 157%, а България увеличава БВП на глава от населението с 234%. Това ще рече, че България по време на комунизма, дори и в годините на Перестройка, никога не е била в рецесия, камо ли фалирала, както поучава западната пропаганда.

2005

2

Савата

30.01 2021 в 15:56

Поправка в постинга - ...при 3000 км първокласни...

2005

1

Савата

30.01 2021 в 15:55

Два бисера (ако единият е правилно цитиран): за един скат няколко милиарда лева и при 300 км първокласни пътища ремонтирали 4 хиляди. В този скат да бяха струпани пребогати залежи от най-ценните химични елементи и метали, нямаше да е толкова скъп. А за другия показател - е, кой да го поправи? Нанков ли?