Борисов към Заев: Винаги ще ви подкрепяме

OFFNews Последна промяна на 27 септември 2020 в 21:03 2174 1

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с премиера на Република Северна Македония Зоран Заев, съобщи правителствената информационна служба.

Борисов е поздравил своя колега за изборната победа и му е пожелал успех на отговорната длъжност. Той изразил и увереност, че конструктивното сътрудничество на най-високо ниво ще продължи и занапред.

Във фокуса на разговора на двамата премиери беше Берлинският процес и организацията на Срещата на върха в София в рамките на инициативата, която предстои да се проведе през ноември. Премиерът Борисов изтъкна голямата отговорност, която България и Република Северна Македония имат като съпредседатели на Берлинския процес през настоящата година. Министър-председателят подчерта, че независимо от пандемията, България продължава да работи в подкрепа на страните от Западните Балкани и тяхната европейска перспектива, съобщават пиарките на министър-председателя.

Нашият премиер казал още, че България остава последователна в подкрепата си за европейското бъдеще на Република Северна Македония и изразил увереност, че двете страни ще останат ангажирани с изпълнението на подписания през 2017 година Договор за приятелство, добросъседство и сътрудничество.

Борисов и Заев са обсъдили и сътрудничеството на България и Република Северна Македония в контекста на пандемията от COVID-19 и споделянето на българския опит с успешната реорганизация на редица производства с цел обезпечаване производството на защитни средства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови