Борис Бонев поиска Фандъкова да обясни защо е назначила Ивайло Иванов, ГЕРБ гласува против

OFFNews 07 октомври 2021 в 11:51 4078 2

Снимка Архив

Кметът Йорданка Фандъкова да обясни пред съветниците от СОС защо е назначила за шеф на Столичния инспекторат уволнения заради полицейско насилие бивш главен секретар на МВР Ивайло Иванов поиска Борис Бонев от Спаси София. 

Днес се провежда извънредна сесия на СОС, която трябва да избере работна група за преговори с правителството за компенсации за "Топлофикация София", за да не поскъпне парното на столичани. 

Очевидно не знаете какъв е правилникът и какви са процедурите. Става въпрос за назначение, което прави кметът на София в структура, която е подчинена директно на кмета. Имаме правилник, който постановява какво трябва да се направи и какви въпроси се разглеждат в общинския съвет. Кметът на един град бива избиран със своята програма и има отговорност пред хората, които са го подкрепили да изпълнява своите ангажименти“, отговори на искането на Бонев председателят на групата на ГЕРБ Малина Едрева. Групата гласува против, а от ВМРО се въздържаха и така изслушването на Фандъкова бе осуетено.  

"Тихомълком, без съобщение до медиите и вероятно с надеждата да не се разчува кметът на София Йорданка Фандъкова назначи бившия главен секретар на МВР комисар Ивайло Иванов за директор на Столичния инспекторат. Назначението нямаше да е толкова скандално, ако не беше ролята му в зверските побоища над граждани по време на миналогодишните протести срещу корумпираното управление на ГЕРБ и диктатурата на прокуратурата на Иван Гешев. Като главен секретар на МВР Ивайло Иванов не само защити бруталните действия на полицията при потушаването на мирните протести на българските протестиращи. Той твърдеше и продължава да го прави, че органите на реда са се справили перфектно с опазването на обществения ред. Перфектно според него беше да се извличат младежи от протеста на случаен принцип. Да се завличат с белезници под колоните на Министерски съвет. Да бъдат ритани. Полицаи да скачат с кубинки върху телата им. Да се пребиват журналисти. И след това данните от насилието да се крият, а нарушителите да бъдат прикривани и поощрявани с минимални наказания", заявиха от Демократична България. 

От ДБ искат оставката на Фандъкова "като безмълвен проводник на прищевките на Борисов". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

2

случайно прочетох

07.10 2021 в 13:36

Фандъкова няма как да отговори защо е назначила тоя, защото нито идеята е нейна, нито решението.
Винаги е била марионетка на илитерата!

Оставка!